«Η κοινωνία χειμάζεται. Γι αυτό χρειάζεται καθαρά λόγια και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε εμπόριο ελπίδας, όπως ακούμε να κάνουν πολλοί συνάδελφοι», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει εμπόριο ελπίδας ενώ την ίδια ώρα κρατά επτασφράγιστο μυστικό τις προτάσεις του και παραπέμπει, όπως είπε, στις λύσεις του, την ημέρα που θα αναλάβει την εξουσία.

«Σήμερα είναι τα προβλήματα. Σήμερα πρέπει να μιλήσουμε. Μέγιστο χρέος όλων μας είναι να συνεννοηθούμε για να διαφυλάξουμε τον κοινωνικό ιστό», υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Παράλληλα έδωσε έμφαση τόσο στην υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου ανάσχεσης της ανεργίας που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι μέσα στο 2014 ξεκινάει το σχέδιο που αφορά την απασχόληση για 15000 νέους, όσο και στη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης Κοινωνικών Κρίσεων μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 197.

Τέλος, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι ο νέος προϋπολογισμός έχει αυξημένα κονδύλια για την πρόνοια.

Με τους επιπλέον πόρους από το νέο ΕΣΠΑ που θα διεκδικήσουμε ελπίζουμε σε σημαντική ενίσχυση του προγράμματος ώστε να δώσουμε λύσεις και να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να συμβάλουν με το δικό τους τρόπο όλοι», κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου.