Συμβουλές για την φιλοδοξία κυβέρνησης της χώρας, έδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Σήμερα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξετε με την τακτική που ακολουθείτε να μην καείτε στο ζέσταμα περιμένοντας να γίνετε κυβέρνηση», σχολίασε σκωπτικά ο κ. Κεφαλογιάννης, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης.

Για την προσωπική επίθεση του κ. Παναγούλη στον υπουργό Υγείας, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: «Δεν έχει ανάγκη ο κ. Γεωργιάδης να τον υπερασπιστώ. Για όσους γράφουν ό,τι γράφουν μία είναι η πραγματικότητα. Μπορούν να γράφουν και να λένε ότι θέλουν. Αρκεί στο τέλος του δρόμου να είναι καλοπληρωτές».

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Κεφαλογιάννης, υποστήριξε ότι «το μόνο που μπορεί να διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ».

«Αν οι εταίροι μας βγάλουν από την πρίζα», είπε, «θα δούμε τότε πώς θα αγοράσουμε φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα. Με το νόμισμα της Ελλάδας σε υποτίμηση, τα φάρμακα θα φτάσουν στα 100 ευρώ, από 20-30 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ οι μισθοί θα πέσουν στα 100 ευρώ. Μόνο ασπιρίνη! Ποιος, με ηλικία άνω των 50 ετών, θα χειρουργείται στην Ελλάδα; Θα φτάσουμε στη σοβιετική εποχή, τότε που τους χειρουργούσαν με τα μαχαίρια και όχι με νυστέρια!», με δεδομένο ότι η Ελλάδα διαθέτει αυτάρκεια μονάχα στο ελαιόλαδο και στα φρούτα, εισάγει το 50% του γάλακτος που πίνει και πάνω από το 1/3 του βοδινού και χοιρινού της κρέατος,.

«Αυτά δεν τα λέει ούτε η Χρυσή Αυγή» διαμαρτυρήθηκε από τα έδρανα του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης.

«Εννοώ μετά την κατάρρευση» διευκρίνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, παρατήρησε πως στην Ελλάδα το κράτος χρεοκόπησε εξαιτίας των πολιτικών που κυριάρχησαν από τη δεκαετία του '80 και εντεύθεν, επισημαίνοντας: «και πως να μη χρεοκοπήσει, όταν η κεντρική διοίκηση διαθέτει 23.000 αρμοδιότητες, έχουμε ψηφίσει μετά το 1974, 4.000 νόμους, 25.000 προεδρικά διατάγματα, 141.000 κοινές υπουργικές αποφάσεις, χρειαζόμαστε 30 εκατ. επικυρώσεις εγγράφων το χρόνο, 55.000 τερματικά, 2000 servers, 330 βάσεις δεδομένων, 14000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Γιατί η Ελλάδα έχει 69 ΝΠΔΔ για εκπαίδευση και κατάρτιση, 56 για έρευνα και τεχνολογία, 54 για την επιχειρηματικότητα, 19 για τον χωροταξικό σχεδιασμό και 209 για πολιτισμό και ψυχαγωγία. Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα. Τα συμπεράσματα για τη χρεοκοπία του κρατισμού, δικά σας...».