«Η χώρα φαίνεται να περνά τελικά τον κάβο. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από τα δύσκολα. Το υπαγορεύει η συγκυρία. Το απαιτούν οι πολίτες», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 στη Βουλή.

Σημείωσε ότι «η κοινωνία παρά τις μεγάλες θυσίες, δεν έχει πειστεί ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλη ρεαλιστική πρόταση», πέραν της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής και ανέφερε ότι οι πολίτες απαιτούν τρία πράγματα από όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα: - Αποτελεσματικότητα προκειμένου οι δύσκολες πολιτικές και οι θυσίες να πιάνουν τόπο.

Δικαιοσύνη ώστε τα αναπόφευκτα δυστυχώς βάρη να κατανέμονται με κοινωνική δικαιοσύνη.
Σεβασμό στους θεσμούς γιατί οφείλουμε όλοι μας να θωρακίσουμε τη δημοκρατία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε με νόημα ότι «θα βοηθούσε στην εθνική προσπάθεια αν η αντιπολίτευση είχε εισφέρει με εποικοδομητικές προτάσεις».

Για τον τομέα ευθύνης του, ο κ. Ανδριανός επανέλαβε ότι το δημοσιονομικό πλαίσιο είναι πολύ σφικτό λόγω κρίσης, ωστόσο η κυβέρνηση προχωρά με τρόπο που να διασφαλίζεται η πρόσβαση όλων στα αγαθά του πολιτισμού και του αθλητισμού. Η πολιτεία συνεχίζει να στηρίζει τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα σωματεία, αλλά με τρόπο ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους αθλητές και τα προγράμματα άθλησης και με τρόπο που να διασφαλίζει τη διαφάνεια στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ.

«Οι παλιές εποχές με τις ανεξέλεγκτες επιχορηγήσεις έχουν περάσει. Τα χρήματα πρέπει να δίνονται με προσοχή και τον επιβαλλόμενο έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη στην αποφυγή δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων χρεών και στον επικείμενο νέο αθλητικό νόμο που θα καθιερώνει ένα νέο πλαίσιο με ενιαία θεώρηση και στρατηγική στα σύγχρονα προβλήματα.