«Άνθρωποι δεν έχουν τροφή, θέρμανση και στέγη και δεν κρίνεται πλέον η ευημερία τους, αλλά παλεύουν για την επιβίωσή τους. Έλληνες πολίτες ζουν ημέρες εξαθλίωσης και σε μία σειρά από τραγικά γεγονότα, η δεκατριάχρονη Σάρα χάνει τη ζωή της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού και η μαθήτρια δημοτικού στα Ζαρουχλέϊκα τρώει αποφάγια συμμαθητών της από τα σκουπίδια», δήλωσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Έλενα Κουντουρά, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Τεράστια ανθρωπιστική κρίση, που όμοιά της δεν έχει ζήσει κράτος σε καιρό ειρήνης», κατά την κα Κουντουρά, είναι το αποτέλεσμα της υφιστάμενης «αποτυχημένης πολιτικής».

Όπως σχολίασε, «η Ελλάδα του 2013 μοιάζει με περιγραφές στους Άθλιους του Ουγκώ. Και αντί να υπάρχει πλήρης στροφή από τη λιτότητα στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση του Κράτους Πρόνοιας, γίνεται μία επικοινωνιακή διαχείριση εντυπώσεων. Στη Βουλή ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός, ενώ έρχονται εξελίξεις για πλειστηριασμούς και φόρους ακινήτων. Βουλευτές καλούνται να διαλέξουν αν εκπροσωπούν πράγματι το λαό, ή την χρεοκοπημένη πολιτική παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας, βίαιης φτωχοποίησης της Κοινωνίας και εξυπηρέτησης ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή τώρα».