Για κίνδυνο να μην εισπραχθεί ο φόρος ακινήτων, κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», υπενθυμίζοντας ότι το ΣτΕ έχει εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

Σημειώνει πως δεν επιτρέπεται να φορολογείται ακίνητο που δεν παράγει πρόσοδο και πως δεν επιτρέπεται ο υπολογισμός του φόρου να γίνεται αποκλειστικά με αντικειμενικές αξίες, πολλαπλάσιες από τις εμπορικές.

Ο πρώην υπουργός διαφωνεί με τον Γιάννη Στουρνάρα ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται και ότι οι ομαδικές απολύσεις είναι εργαλείο κατά της ανεργίας.

«Ήδη υπάρχει κατά γενική ομολογία υπερφορολόγηση των Ελλήνων φορολογούμενων. Γι' αυτό και κάθε πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση είναι αδιανόητη όπως τόνισα μιλώντας στη Βουλή και επί του προϋπολογισμού του 2014. Με την άποψη του κ. Στουρνάρα διαφωνεί κυρίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος urbi et orbi έχει μιλήσει για την υπερφορολόγηση των Ελλήνων φορολογούμενων. Όσο για το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι ομαδικές απολύσεις είναι επίσης αδιανόητο, κοινωνικώς αλλά και συνταγματικώς».

Ο κ. Παυλόπουλος υποστηρίζει ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπεραστούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. «Φυσικά και υπάρχουν» λέει. «Γι' αυτό και η κυβέρνηση -και προσωπικώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς- διαπραγματεύεται σκληρά μαζί της. Η δε τρόικα, ιδίως αυτή τη στιγμή, οφείλει να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες της για το ότι η ελληνική κοινωνία έφτασε εδώ που έφτασε και μέσα από τα τραγικά λάθη της ίδιας της τρόικας».

Σχετικά με την τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είπε ότι οι «εκλογές είναι ακόμα μακριά» και ότι η σύνθεση του ψηφοδελτίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου της ΝΔ.