«Ο Προϋπολογισμός του 2014 είναι μία νέα πράξη στην τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος πραγματοποιώντας οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι «αναρωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν τους θεωρούμε ηλιθίους ή μαζοχιστές. Εάν βάλουμε τα 10 σημεία που πρότεινε ο κ. Βενιζέλος και τα 18 που είχε υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς και όταν ακούει κάποιος τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης, τότε αυτό λέγεται σαδισμός».

«Σας χειροκρότησαν οι συνάδελφοι της ΝΔ όταν είπατε για το έλλειμμα του 2009, αυτά που λέει ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Αφού σας χειροκροτούν τότε μπορεί να φαντάζεστε ότι σας χειροκροτά ο ελληνικός λαός» τόνισε.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό ως «ένα κρατικό μόρφωμα που όχι μόνο αυτοαναιρείται άλλα καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό και υποθηκεύει δυσβάσταχτα βάρη για την επόμενη γενιά».

Παράλληλα, μίλησε για «Μέσα προπαγάνδας από μία κυβέρνηση που παραχωρεί την εξουσία στις τράπεζες» κάνοντας αναφορά σε δάνεια που δόθηκαν σε μιντιακούς ομίλους και μεγαλοεκδότες.

Ο προϋπολογισμός, συνέχισε ο κ. Καμμένος, είναι ένα κρατικό μόρφωμα που όχι μόνο αυτοαναιρείται άλλα καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό και υποθηκεύει δυσβάσταχτα βάρη για την επόμενη γενιά.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραχωρεί την εθνική κυριαρχία στις τράπεζες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το χρέος των τραπεζών μεταφέρθηκε στο χρέος των πολιτών και πως «οι δανειστές της χώρας κέρδισαν όλα αυτά τα χρόνια 50 δισ. ευρώ».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε πώς γίνεται να θριαμβολογεί ο πρωθυπουργός τη στιγμή που το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώνεται, ενώ «εκτοξεύονται» ανεργία και δημόσιο χρέος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «την Ευρώπη των τραπεζιτών και όχι των κρατών-εθνών» επισημαίνοντας ότι «η Γερμανία θέλει να ελέγξει την Ευρώπη μέσω της οικονομικής υποδούλωσης και αυτό το παιχνίδι θα παιχτεί αν ψηφιστεί σήμερα ο προϋπολογισμός».

O κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε ένα New Deal, ένα νέο Σχέδιο Marshall μια νέα συμφωνία που θα προτάξει τα δικαιώματα των πολιτών».

Παράλληλα, σχολίασε την διαγραφή του Γραμματέα της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Νίκου Κιουτσούκη λέγοντας ότι «παπαγαλάκια» τον απειλούν με φωτογραφίες του παιδιού του.

Έκανε αναφορά δε στον διορισμό του Ανδρέα Κολλά στην ΣΤΑΣΥ Α.Ε. από την κυβέρνηση, θυμίζοντας ότι το 1993, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, «ξεβράκωνε τους εργαζόμενους στα αστικά λεωφορεία».

«Εύχομαι οι δυνάμεις του τόπου να πούμε το μεγάλο όχι, γιατί οι μέρες που έρχονται αν προχωρήσει αυτή η πολιτική θα είναι με δάκρυ, με αίμα, με κατασχέσεις σπιτιών», κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.