Το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν χθες στη Νέα Υόρκη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή και υποστηρικτή της Ελλάδας και της Κύπρου, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο κ. Νικητιάδης ενημέρωσε τον Αμερικανό πολιτικό, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και άλλων σημαντικών επιτροπών της Γερουσίας, για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα "ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα" που διαφοροποιούν το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Μεταξύ άλλων, παρουσίασε στον συνομιλητή του μια σειρά ενεργειών που καταδεικνύουν τις "μεγάλες αλλαγές" που συντελούνται στη χώρα μας.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα, συζητήθηκαν και οι γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας και πως επηρεάζουν τα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός γερουσιαστής -που εκλέγεται στην πολιτεία Νιού Τζέρσεϊ- επανέλαβε την πλήρη στήριξή του στις ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό, την ονομασία των Σκοπίων και τις ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο κ. Νικητιάδης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Μενέντεζ να επισκεφθεί και φέτος την Ελλάδα. Ο κουβανικής καταγωγής γερουσιαστής, αποδέχτηκε την πρόσκληση, αλλά λόγω της προεκλογικής περιόδου για την επανεκλογή του στη Γερουσία θα είναι δύσκολο να πραγματοποιήσει επίσκεψη εντός του 2011.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, συναντήθηκε με ταξιδιωτικούς πράκτορες και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, στους οποίους ανέπτυξε τη "νέα στρατηγική" για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, συζητώντας παράλληλα τρόπους ενίσχυσης της προσπάθειας προσέλκυσης και μεταφοράς τουριστών από την Αμερική προς την Ελλάδα.

Ο κ. Νικητιάδης θα μιλήσει απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση στο "Χιώτικο Σπίτι" στην Αστόρια. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Μαϊάμι, όπου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην 8η έκθεση τουρισμού για κρουαζιέρες και θα έχει σειρά επαφών με στελέχη μεγάλων εταιριών του συγκεκριμένου τουριστικού κλάδου.