Για ακόμη μία φορά η τρόικα παίζει με τα νεύρα της κυβέρνησης όσον αφορά την άφιξη της στην Αθήνα. Και ενώ χτες το βράδυ την ώρα της ψήφισης του προϋπολογισμού ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανακοίνωνε την αναβολή της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών, σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναίρεσε τον... ίδιο τον Σάιμον Ο' Κόνορ.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διευκρίνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι τελικώς οι επικεφαλής της τρόικας θα έλθουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για να διαβουλευτουν με τις ελληνικές αρχές. Ειδικότερα, αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα την Τρίτη.

Το ενδεχόμενο συμφωνίας τον Δεκέμβριο όπως επεσήμανε δεν φαίνεται στην παρούσα φάση πιθανό.

Αλλά και το ΔΝΤ είχε κινηθεί σε διαφορετικό πλαίσιο από την Κομισιόν, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega ο Πολ Τόμσεν επρόκειτο να ηγηθεί του τεχνικού κλιμακίου και θα βρίσκεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Βάσει των πληροφοριών, ο κ.Τόμσεν θα αναχωρήσει σήμερα, Κυριακή, για τις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί στο Eurogroup της Δευτέρας και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα για να συνεχίσει την επιθεώρηση σε τεχνικό επίπεδο.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις διαπραγματεύσεις, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα  των των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων αφού η κυβέρνηση δεν έχει πάρει απάντηση από την τρόικα, καθώς και αυτά των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων.