Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Με τα μούτρα έχουν πέσει στην Χαριλάου Τρικούπη για την επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης της «Ελιάς» , η οποία εν πολλοίς θα καθορίσει και την εξέλιξη του εγχειρήματος.

Αθόρυβα μεν αλλά υπογείως το ΠΑΣΟΚ ενισχύει την σημερινή εκδήλωσή είτε με τηλεφωνήματα είτε με προσκλήσεις πολιτών που εκ των πραγμάτων δεν υπάρχουν στους καταλόγους της Κίνησης των 58 που τυπικά διοργανώνει την κεντρική εκδήλωση στο θέατρο «Ακροπόλ».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκ των πραγμάτων θα πάει στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θετικά έχει απαντήσει στην πρόσκληση που έλαβε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Άλλωστε ο κ. Σημίτης έχει με τον τρόπο του στηρίξει την Πρωτοβουλία χαρακτηρίζοντάς την ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέλευση ή μη στελεχών του λεγόμενου παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση καθώς οι εκπρόσωποί τους δείχνουν είτε ότι δεν πιστεύουν στην δυναμική της πρωτοβουλίας των 58 είτε νιώθουν αποκλεισμένοι από την υπόθεση της Κεντροαριστεράς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεχίζει το επικοινωνιακό άνοιγμα που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα (συνεντεύξεις, δείπνο σε βουλευτές και στελέχη) και το βράδυ θα δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην "Ανατροπή" του Γιάννη Πρετεντέρη.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα αναφερθεί στην Κεντροαριστερά, την υπόθεση της εξεταστικής με τα υποβρύχια, την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την συνεργασία του κόμματος με την ΝΔ.