Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν σαφείς αποστάσεις από την πρόταση που ανέπτυξη η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Μετά το πρωινό «άδειασμα» από τον Γιάννη Μηλιό που χαρακτήρισε «μειοψηφία» τις θέσεις του κ. Λαφαζάνη, σειρά είχε ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Σεβαστή αλλά μειοψηφική στον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε και εκείνος την άποψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει, μετά από πολυετείς συζητήσεις, και με μεγάλη πλειοψηφία του Συνεδρίου του, ότι δεν υιοθετεί την πολιτική επιστροφής στη δραχμή. Όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας παντού, εκφράζουν τις συλλογικές, συνεδριακές μας θέσεις. Η άλλη άποψη που εκφράζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι σεβαστή, αλλά είναι μειοψηφική».

Ο κ. Παπαδημούλης προσέθεσε πως «αυτή την ώρα, όμως, και με τη συνδρομή του Π. Λαφαζάνη, πρέπει να εργαστούμε για να υλοποιήσουμε με ταχύτητα και συνέπεια όσα έχουμε συλλογικά αποφασίσει» και υπογράμμισε:

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρήσει με σοβαρότητα, με ενότητα και εξωστρέφεια, τότε δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας. Θα βυθιστούμε σε μια εσωστρέφεια που θα οδηγήσει σε μια απόσπαση από τις ανάγκες των καιρών».