Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί οι κομματικοί συνδυασμοί στον Πειραιά, μια ημέρα πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών.

 

Το απόγευμα κυκλοφόρησε ανακοίνωση, όπου ομάδα δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Θρύλος» του Πέτρου Μαντούβαλου εξέφραζε την υποστήριξή της στον Γιάννη Μίχα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται «Μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής δηλώνουμε ότι αφού ο συνδυασμός μας δεν βρίσκεται στον β΄ γύρο, αποφασίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία ότι πέρα από κόμματα και χρώματα ο κατάλληλος να δώσει λύσεις στα προβλήματα του Πειραιά είναι ο Γιάννης Μίχας που επί 8 χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξανακάνει τον Πειραιά την Πόλη που όλοι ονειρευόμαστε, γι΄ αυτό ψηφίζουμε Γιάννη Μίχα για Δήμαρχο Πειραιά.»

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, από το γραφείο του κ. Μιχαλολιάκου ανακοινώθηκε ότι αρκετοί από αυτούς που αναφέρονται στην ανακοίνωση, έκπληκτοι και ενοχλημένοι έχουν προχωρήσει σε επίσημη διάψευση των όσων υποστηρίζονται.

 

«Έκπληκτοι είδαμε σήμερα μια λίστα δήθεν υποστηρικτών του κ. Μίχα, προερχόμενους από τον συνδυασμό του κ. Μαντούβαλου. Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονταν και υποψήφιοι που έχουν δηλώσει σε μέσα ενημέρωσης αλλά και ανοικτά στην πειραϊκή κοινωνία την στήριξή τους στον κ. Μιχαλολιάκο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Γιάννη Παπανικολάου, ο οποίος φέρεται να υπέγραψε την δήλωση στήριξης στον κ. Μίχα, την ώρα που νοσηλευόταν στο Πειραϊκό Θεραπευτήριο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Ουδέποτε υπήρξε ανακοίνωση του συνδυασμού μας για οποιαδήποτε λίστα υποστηρικτών του επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννη Μίχα. Οι υποστηρικτές του συνδυασμού ανακοινώνουν ή όχι αυτοβούλως τις προθέσεις τους και τις πρωτοβουλίες τους υπέρ του συνδυασμού μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Γιάννη Μίχα.

«Ο κ. Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τόσο ο Γιάννης Μίχας όσο και ολόκληρος ο συνδυασμός "Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία" ουδέποτε απαίτησαν ή ζήτησαν δηλώσεις υποστήριξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Τη γραμμή της προβοκάτσιας που υφαίνει το ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν τα ΜΜΕ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ ακολουθεί και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, Γιάννης Μίχας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκή Συσπείρωσης Ελπίδα Παντελάκη.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο Γιάννης Μίχας, τονίζει η κ. Παντελάκη, προσπάθησε να θολώσει την κρυστάλλινη γραμμή του ΚΚΕ για τον β’ γύρο των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, επικαλούμενος ψευδώς ότι σε περιοδεία του τον συνόδευσαν στελέχη του ΚΚΕ.