Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ και βουλευτή του κόμματος Χρήστο Κατσώτη, προέβη σήμερα σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, για τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών, σύμφωνα με σχετικό δελτίο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Αθανασίου και του θέσαμε το ζήτημα των διώξεων εναντίον των συνδικαλιστών, εναντίον αγωνιζόμενων εργαζομένων, αγροτών, μαθητών, που είναι προκλητικές και που έχουν βέβαια σαν σκοπό να υποταχθεί το κίνημα στις επιλογές της κυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Κατσώτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, και προσέθεσε: «Θέσαμε, λοιπόν, το ζήτημα ότι οι ευθύνες είναι σημαντικές, είναι πολιτικές, γιατί η δικαιοσύνη έχει στόχο να καταδικάζει τις κινητοποιήσεις, τους αγώνες, να δημιουργεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας προκειμένου να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική».

Ο κ. Κατσώτης τόνισε ότι όλο αυτό το κλίμα δεν μπορεί να κάμψει τους αγώνες των εργαζομένων, και ανέφερε ότι ο κ. Αθανασίου είπε πως θα εξετάσει τα όσα του μετέφερε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για συγκεκριμένες διώξεις εις βάρος συνδικαλιστών.
Επίσης επεσήμανε ότι ορισμένες διώξεις δικάζουν ακόμα και ιδέες και κατέληξε: «Εμείς θεωρούμε ότι αυτές οι διώξεις πρέπει να σταματήσουν. Το κίνημα θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει μαχητικά, αποφασιστικά, μαζικά και δεν πρέπει να κάνει πίσω από τους αγώνες, που πρέπει να συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες δυνάμεις για να μπουν εμπόδιο στην αφαίρεση δικαιωμάτων, σ' αυτή την κατακρήμνιση όλων των δικαιωμάτων, των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, του λαού».