«Ένα από τα ενδεχόμενα που θα έπρεπε να εξετάσει επιστημονικά το κόμμα θα έπρεπε να είναι και η επιστροφή στη δραχμή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα. 

Ο κ. Καλύβης διευκρίνισε όμως ότι η απόφαση των συνεδρίων και των κεντρικών οργάνων «δεσμεύει όλους μας». «Λέμε όλοι ότι θα καταγγείλουμε και θα καταργήσουμε τα μνημόνια και θα τα αντικαταστήσουμε από πρόγραμμα ανόρθωσης της χώρας» επισήμανε. 

«Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφορετικές τάσεις, διαφορές απόψεις, πορευόμαστε όλοι μαζί με βάση την πλειοψηφία εγώ είμαι στη μειοψηφία αλλά η απόφαση των κεντρικών οργάνων δεσμεύει όλους μας, υπάρχει η κεντρική άποψη του κόμματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ομοφωνία στο 90% των απόψεων και στο 10% διαφωνία» τόνισε.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «η τρόικα δεν έχει λόγο να παραμείνει στη χώρα μας. Το μνημόνιο δεν τελειώνει, όποιος το λεει αυτό κοροϊδεύει τον κόσμο, διότι οι συνέπειες και οι πολιτικές παραμένουν». 

«Σύμφωνα με τις αποφάσεις μας λύση θα αναζητηθεί εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Πολιτικά λέμε ότι η προσπάθειά μας θα είναι εντός ευρωπαϊκού πλαισίου» πρόσθεσε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι τα 751 ευρώ στα οποίά θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέ, όπως υπόσχεται η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσθέσουν έσοδα στο κράτος μέσω των εισφορών. «Αν τα χρήματα που θα δοθούν στην κοινωνία θα ενισχύσουν τη ζήτηση είναι αναπτυξιακό μέτρο» αποσαφήνισε. «Το πρόβλημα για τον επαγγελματία είναι ο τζίρος και έτσι θα πέσει χρήμα στην αγορά» πρόσθεσε.