Σκληρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποκαλώντας τους βουλευτές της «μαχαιροβγάλτες, δειλούς κι επικίνδυνους», ενώ τους κάλεσε να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Βουλής διότι όπως είπε «η Ελλάδα δεν χρειάζεται άτομα σαν αυτούς».

Αφορμή για την έκρηξή του, ήταν η τελευταία αποστροφή του λόγου του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό για την κατασκευή τζαμιού «χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός» λέγοντας πως «κάτι τέτοια μυαλά σαν εσάς έφεραν τη χώρα εδώ που βρίσκεται».

Αμέσως μετά από αυτό, πήρε τον λόγο ο υπουργός Μεταφορών για την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την επανεκκίνηση των οδικών έργων, και απάντησε με σκληρή γλώσσα:

«Είστε αμετανότητοι και άθλιοι. Και καλό είναι να αποχωρήσετε το γρηγορότερο από αυτή την αίθουσα. Η θέση σας είναι αλλού. Είστε άμυαλοι, άθλιοι, γελοίοι και επικίνδυνοι. Είστε δειλοί και μαχαιροβγάλτες. Και δεν συζητώ με μαχαιροβγάλτες και δειλούς», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προς τους βουλευτές της ΧΑ οι οποίοι αποχωρούσαν από την αίθουσα της Βουλής.