current views are: 1

9 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση22:05

Ευάγγελος Βενιζέλος: Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ  και τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Παράλληλα, αναφέρθηκε και τόσο στην πρωτοβουλία για την κεντροαριστερά, στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Δημοσίευση 22:05’
αρθρο-newpost

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ  και τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Παράλληλα, αναφέρθηκε και τόσο στην πρωτοβουλία για την κεντροαριστερά, στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ  και τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Παράλληλα, αναφέρθηκε και τόσο στην πρωτοβουλία για την κεντροαριστερά, στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα πετυχημένη την εκδήλωση της «Κίνησης των 58» που διοργανώθηκε στο θέατρο Ακροπόλ, λέγοντας ότι η κεντροαριστερά έχει δυναμική και θα έχει την ευκαιρία να το αποδείξει στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Έχουμε μπροστά μας δύο εξαιρετικές ευκαιρίες. Έχουμε μπροστά μας τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Στις δημοτικές εκλογές ο δικός μας χώρος, η δική μας αντίληψη σέβεται τις τοπικές κοινωνίες, οι παλιές κομματικές πρακτικές των χρισμάτων δεν μπορούν πλέον να υπάρχουν», είπε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας πως οι υποψηφιότητες της Κεντροαριστεράς θα είναι στα πρότυπα Μπουτάρη – Καμίνη.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και την ενδεχόμενη κοινή κάθοδο των κομμάτων της Κεντροαριστεράς ο κ. Βενιζέλος είπε πως το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα προσδιοριστεί με μια μεγάλη συνδιάσκεψη που θα γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου. Στην ερώτηση ποιοι θα μετέχουν στη συνδιάσκεψη είπε: «Όποιος θέλει» κάνοντας λόγο για ανοιχτή πρόσκληση.

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση»

Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση είπε ο κ. Βενιζέλος, και προσέθεσε ότι αν το κόμμα του είχε ακολουθήσει τη ΔΗΜΑΡ θα είχε καταρρεύσει η πλειοψηφία στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη ΔΗΜΑΡ για επαμφοτερίζουσα στάση έναντι της κυβέρνησης μετά την αποχώρησή της από αυτήν. «Υπάρχει μια αδικαιολόγητη αντίφαση. Αντίφαση ώς προς τις ψηφοφορίες και αντίφαση ως προς την πολιτική θέση. Δεν θέλω να μετέχω στην κυβέρνηση αλλά θέλω να υπάρχει κυβέρνηση και να μην πάμε σε εκλογές. Εμείς θέλουμε καθαρά λόγια, καθαρές πράξεις, ανάληψη ευθύνης. Η επαμφοτερίζουσα στάση, δεν βοηθάει τη χώρα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να κρατάμε ισορροπίες μπαλετικές», είπε χαρακτηριστικά.

Για την αρνητική δημοσκοπικά και εκλογικά πορεία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα του υποχώρησε γιατί αναγκάστηκε να λάβει δύσκολα μέτρα για την οικονομία, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά στη δυναμική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ωστόσο σημείωσε ότι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν φαινόμενα έντονων προσωπικών συμπεριφορών, και τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχασε τις εκλογές αλλά τον κόσμο από τα μάτια του.Επίσης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μετράται ως πολιτικό κόμμα αλλά ως μια παράταξη και υποστήριξε δε ότι η ΝΔ ήταν αυτή που προσχώρησε στην στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ.

«Έχει απροκάλυπτο σχέδιο για να ρίξει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ»

Υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λειτουργήσει ως ένα όχημα διαμαρτυρίας ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μικρή κλειστή ηγεσία του 4%», σημείωσε.

Κατηγόρησε εξάλλου τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει απροκάλυπτο σχέδιο για να ρίξει την κυβέρνηση, κάνοντας αναφορά τόσο στην πρόταση μομφής, όσο και στην αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη.

«Τσίπρας και Καμμένος είναι στρατηγικοί εταίροι» σημείωσε και συνέχισε να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του για έλλειψη δημοκρατικών φραγμών καθώς και για πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Λίστα Λαγκάρντ και υποβρύχια

Πρόσθεσε ότι εκτελείται εναντίον του ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου, και αναφέρθηκε στη λίστα Λαγκάρντ καταγγέλλοντας ότι πίσω από τις κατηγορίες εναντίον του βρίσκονται πρώην στελέχη των μυστικών υπηρεσιών με διασυνδέσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα. 

«Ας έρθουν στη Βουλή να το αντικρούσουν ότι έστησαν συνωμοσία σε στενή συνεργασία με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών» είπε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο κ. Βενιζέλος είπε «ότι ανακοίνωσαν την εξεταστική (σ.σ.) ο ΣΥΡΙΖΑ στα καλά καθούμενα μετά από πολύ καιρό».

«Τα υποβρύχια και τα ναυπηγία έχουν μία ιστορία 18 ετών. Σε αυτή την ιστορία υπάρχει μία περίοδος 18 μηνών, μία περίοδος απόλυτης διαφάνειας, όπου τίποτα δεν έμεινε στην αφάνεια», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. «Έρχονται αυτοί οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και στρέφονται εναντίον μου;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι όλα όσα του προσάπτουν για τα ναυπηγεία είναι ψέμματα. 

Εξαπέλυσε εξάλλου σφοδρότατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι έχει δημιουργήσει ένα κλίμα εμφυλίου πολέμου και πως η πρότασή του είναι πισωγύρισμα. «Ο κ. Τσίπρας έχει δημιουργήσει μία κατάσταση οιονεί εμφυλίου πολέμου», είπε και συμπλήρωσε ότι «αμφισβητεί το ήθος αμφισβητεί τις διαδρομές, βρίζει, συκοφαντεί…»

«Άψογες οι σχέσεις μου με τον κ. Σαμαρά»

Κληθείς να περιγράψει τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως οι «σχέσεις τους είναι άψογες γιατί μοιράζονται την ίδια ευθύνη».

Ωστόσο κατέστησε σαφές πως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν σημαντικές ιδεολογικές και αξιακές διαφορές». 

«Ο Στουρνάρας εκτελεί αυτά που αποφασίζουμε»

Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σημείωσε ότι «εκτελεί αυτά που αποφασίζει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι δηλώσεις για τον υπουργό Οικονομικών από τις Βρυξέλλες,  «ήταν μία πλάκα με τους δημοσιογράφους».

«”Όχι” σε νέα μέτρα – Θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία»

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε θα απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις. 

«Φτύνουμε αίμα για να προστατέψουμε την κατοικία των φτωχών νοικοκυριών» είπε και προσέθεσε ότι «εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε θα παρατείνουμε μονομερώς την προστασία της α’ κατοικίας», αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς.

Σημείωσε εξάλλου ότι το χρέος της χώρας είναι αντιμετωπίσιμο με διάφορους τρόπους και τόνισε ότι δεν θα ληφθεί νέο δάνειο.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για την πολιτική της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «από το πρωτογενές πλεόνασμα, θα υπάρξει μικρή αποκατάσταση των αδικιών».


σχετικα αρθρα