Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τα «δόντια» της απέναντι στο εγχείρημα των 58 και το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δείξει η ΔΗΜΑΡ διαπιστώνοντας προς μεγάλη της έκπληξη ότι ο βουλευτής της Γρηγόρης Ψαριανός, όχι μόνο πήγε στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση για την Κεντροαριστερά αλλά συμμετείχε και ως ομιλητής.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία όταν πληροφορήθηκαν ότι -παραμονές συνεδρίου-εκτός του κ. Ψαριανού που ζήτησε να υπάρξει κοινή πορεία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος αλλά και μία σειρά μελών της Κεντρικής Επιτροπής που θεωρούν ότι είναι λάθος η επιλογή της ηγεσίας να απορρίπτει την συμπόρευση για την Κεντροαριστερά.

Κύκλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς σχολίαζαν ότι η πρόταση για κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές αποτελεί παραδοξότητα αφού ένα κόμμα στην κυβέρνηση με ένα κόμμα στην αντιπολίτευση σε κοινό σχήμα δεν έχει ξαναγίνει πουθενά".

Οι ίδιοι κύκλοι εμφανίζονταν ιδιαίτερα καυστικοί και για το ΠΑΣΟΚ και σχολίαζαν αναφορικά με την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκδήλωση: «Η παρουσία Βενιζέλου επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η πρωτοβουλία των 58 συναρτάται με τους πολιτικούς σχεδιασμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

Νωρίτερα στην ΔΗΜΑΡ είχε απαντήσει εμμέσως ο Παρασκευάς Αυγερινός τονίζοντας στην ομιλία του ότι όσοι εκφράζουν ενστάσεις για τους 58 είτε πιστεύοντας ότι λειτουργούν για να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ είτε ότι κινούνται για να σώσουν το ΠΑΣΟΚ θα διαψευσθούν διότι η Κεντροαριστερά δεν είναι ούτε τορπίλη, ούτε σωσίβιο.

Ο Σπύρος Λυκούδης δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση για να μην πολώσει το κλίμα στο εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου τρεις ημέρες πριν από το Συνέδριο.

Σε αντίθεση με την ΔΗΜΑΡ, στην Ιπποκράτους δήλωναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την απήχηση της χθεσινής εκδήλωσης και σχολίαζαν πως πολύ σύντομα οι 58 θα πάρουν οργανωτικά χαρακτηριστικά.