current views are: 1

10 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:28

Πάγκαλος κατά πάντων: Δεν γίνεται στους «58» να πρωτοστατεί ο Σημίτης

Επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς εξαπέλυσε σήμερα ο Θόδωρος Πάγκαλος υποστηρίζοντας ότι ευθύνονται για την κρίση στην Ελλάδα. 
 

Δημοσίευση 09:28’
αρθρο-newpost

Επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς εξαπέλυσε σήμερα ο Θόδωρος Πάγκαλος υποστηρίζοντας ότι ευθύνονται για την κρίση στην Ελλάδα. 
 

Επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς εξαπέλυσε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστηρίζοντας ότι ευθύνονται για την κρίση στην Ελλάδα, λίγες μόνο ώρες μετά την εκδήλωση των «58».

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι ο ίδιος ανέκαθεν ήταν υπέρ της πρωτοβουλίας των 58, της πρωτοβουλίας για μια «ελληνική Ελιά», πλην όμως εξέφρασε προβληματισμό ως προς τη συμμετοχή σε αυτήν παλαιοκομματικών στελεχών, πρώην πρωθυπουργών και υπουργών, που έχουν «γράψει τη δικιά τους ιστορία στην πολιτική ζωή του τόπου».

Ο πρώην υπουργός δήλωσε πως ήταν σαφώς ελπιδοφόρα η παρουσία τουλάχιστον 3.000 ατόμων στην πρώτη συγκέντρωση της νέας πολιτικής κίνησης, ωστόσο ξεκαθάρισε πως καλό θα ήταν να δούμε από αυτούς ποιοι δεν είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ διευκρινίζοντας ότι αν η πλειονότητα των παρισταμένων ήταν οπαδοί ή στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τότε η νέα αυτή πρωτοβουλία δεν θα βγάλει κάτι καινούργιο, θα μιλάμε για “αναπαλαιωση”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως οποιαδήποτε κίνηση στην κεντροαριστερά θα εμπεριέχει κομμάτι του ΠΑΣΟΚ αλλά διευκρίνισε πως αυτό που έχουμε ανάγκη είναι μια πολιτική κίνηση με προοπτική εξουσίας η οποία να καλύπτει τον πλειοψηφικό χώρο μεταξύ Δεξιάς, που εκφράζεται από τη ΝΔ και Αριστεράς, που εκφράζεται περιπετειωδώς και με αντιφάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κριτική του πρώην υπουργού εστιάστηκε στα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δη στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη: «Αντί να αναζητηθεί η σωστή λύση που θα ήταν η μείωση του δημόσιου τομέα μέχρι του σημείου που να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη, αυτό τότε το θεωρήσαμε δεξιό συμπέρασμα και στραφήκαμε στον κρατισμό που είδαμε που μας οδήγησε».

«Αυτό ακριβώς το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας» λέει ο κ. Πάγκαλος, «έστειλε σήμερα στη Βουλή παράφρονες».

Συγκεκριμένα δήλωσε πως η μισή Βουλή σήμερα αποτελείται από παράφρονες, από ανθρώπους εκτός λογικής σκέψης.

Συνεχίζοντας ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι στη νέα πρωτοβουλία των 58 δεν πρέπει να πρωτοστατούν άτομα όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αφού μας οδήγησε στην ήττα και κάλυψε όσα συνέβησαν τόσα χρόνια στην οικονομία και τα οποία τελικώς μας οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή και κρίση.

«Δεν γίνεται ανανέωση και νέα πρωτοβουλία με τον… εκτελωνισμό των παλαιών που ψάχουν κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν καταλαβαίνουν πως η ζωή τελειώνει, τα αξιώματα τελειώνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σε ερώτηση εάν τέτοια στελέχη έχουν βλέψεις για ανώτερα αξιώματα ο κ. Πάγκαλος ήταν σαφής: «Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι 80 ετών. Αλλά ξέρετε τι ψώνια υπάρχουν;». Για να καταλήξει: «Είμαι Σημιταριό κι εγώ, τον στήριξα, τον πρότεινα για πρωθυπουργό, υπήρξα υπουργός του, αλλά κατάλαβα πως κάποτε όλα τελειώνουν…».

Σχολιάζοντας τέλος την παρουσία στελεχών από τη ΔΗΜΑΡ και από άλλες κινήσεις, προέκρινε την επιλογή νέων ανθρώπων για την πρώτη γραμμή της πολιτικής παλαίστρας: Επιτέλους να βγoυν για υποψήφιοι στις ευρωεκλογές άνθρωποι που δεν έχουν ξαναβάλει υποψηφιότητα. Εγώ δεν θέλω να ξαναψηφίσω Παρασκευά Αυγερινό, Σημίτη ή τον εαυτό μου. Θέλω να ψηφίσω τον Παπαδόπουλο από τη ΔΗΜΑΡ, ή κάποιον σαν τον Παπαδόπουλο.


σχετικα αρθρα