Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου διέλυε τα σενάρια περί ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών, υπουργοί της κυβέρνησης έβαζαν στοίχημα μεταξύ τους ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια και πως αργά η γρήγορα θα εκδηλώσει τις πρωτοβουλίες του αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στους υπουργούς κατά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είπε μεταξύ άλλων ότι προχωράμε κανονικά δίνοντας έτσι σε όλους να καταλάβουν, ότι δεν είναι στις προθέσεις του τίποτα από τα δυο.

Ωστόσο κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν πίστευε, ότι ο κ. Παπανδρέου θα παραβλέψει τα σημάδια κόπωσης της κυβέρνησης και θα παραμείνει απαθής.

Οι περισσότεροι από τους υπουργούς άκουγαν τον πρωθυπουργό να τους ενημερώνει για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής και να απευθύνεται στην κοινή γνώμη ότι οι θυσίες του δεν θα πάνε χαμένες, και όσο ο κ. Παπανδρέου έλεγε αυτά, τόσο οι υπουργοί πίστεψαν πως η διάψευση για ανασχηματισμό έγινε απο τον ίδιον, μόνο για μέχρι το τέλος του μήνα.

Κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, έλεγε στο Newpost ότι ο ανασχηματισμός δεν κλείνει απλά διαψεύστηκε για να μην συμπαρασύρει με τα σενάρια που θα εκτοξευθούν στα ύψη μέχρι τη σύνοδο κορυφής τέλη του μήνα.

Συζήτηση έγινε και για τς 50 δις ευρω των αποκρατικοποιήσεων και το θέμα έθεσε ο Θόδωρος πάγκαλος που προέτρεψε τους υπουργούς να μην έχουν ενοχές για την αξιοποίηση της δημόσιας γης,να το χειριστούν επικοινωνιακά με τέτοιο τρόπο και να μην είναι συγκρατημένοι.

Επιφυλάξεις για την εξεύρεση των 50 δις των αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και χαρακτήρισε τον στόχο δύσκολο αλλά όχι όμως ανέφικτο.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι μερικά θα πωληθούν όσα δεν αξιοποιούνται λέγοντας χαρακτηριστικά δεν είναι μόνο ότι μπορούμε να τα πουλήσουμε ...

Από την πλευρά του ο Χάρης Παμπούκης ενημέρωσε ότι σε κοντινό χρονικό διάστημα θα φέρει νόμο που θα έχει την ονομασία θεσμός επιφάνειας , σύμφωνα με τον οποίο δεν θα πωλείται δημόσια γη, αλλά όσα ακίνητα ανήκουν εντός της θα μπορούν να παραχωρούνται σύμφωνα με τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα πουλήσει δημόσια γη και με νόμο.

Επίσης αύριο το μεσημέρι ο Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο τον Κάρολο Παπούλια, με σκοπό να τον ενημερώσει για το αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.