Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το νέο προϋπολογισμό.

«Στη βαριά σκιά του δημοσιονομικού κενού που, σε συμφωνία με την τρόικα, η κυβέρνηση προσπάθησε να το αποσυσχετίσει από τον προϋπολογισμό, διεξάγονται οι συζητήσεις με τους δανειστές» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αν όμως η τελική μορφή του φόρου για τα ακίνητα δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί , αν η επαναφορά του ΦΠΑ στα προηγούμενα επίπεδα είναι ένα ανοιχτό ενδεχόμενο ενώ η συζήτηση για την άρση των πλειστηριασμών και τα αμυντικά συστήματα είναι σε εξέλιξη, πόσο αξιόπιστος είναι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε; Είναι ή δεν είναι ένας προϋπολογισμός κυριολεκτικά στον αέρα που σύντομα θα αναθεωρηθεί όπως άλλωστε έχει εκ των προτέρων συνομολογηθεί με τους δανειστές;» τονίζεται στην ανακοίνωση. 

«Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση χάους και κοροϊδίας. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει πως διαπραγματεύεται ενώ ταυτόχρονα έχει οδηγήσει την κοινωνία και την οικονομία σε χαοτικές καταστάσεις . Αυτό είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της, της οποίας έχει καταστεί όμηρος. Τα ψέματα όμως κάποτε τελειώνουν» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.