Συναντήσεις με τον επίτροπο Όλι Ρεν και ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αξιολόγηση της τρόικας, θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το επόμενο διήμερο, 11 και 12 Δεκεμβρίου, στο Στρασβούργο.

Η συνάντηση με τον φινλανδό επίτροπο και αντιπρόεδρο της Κομισιόν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 12:00 και πρόκειται για την πρώτη που θα έχουν οι δύο άνδρες.

Μία μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους συνεισηγητές της Έκθεσης Αξιολόγησης για την τρόικα (Troika Inquiry Report), ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (ΕΣΚ).

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τη σκιώδη εισηγήτρια της εν λόγω έκθεσης για τους Φιλελεύθερους, Σιλβί Γκουλάρ και αμέσως μετά με την ομάδα της GUE/NGL (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Αριστερά των Πρασίνων των Βόρειων Χωρών) που παρακολουθεί το Troika Report: Τον σκιώδη εισηγητή Γιούργκεν Κλούτε (Die Linke), τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΚ, Μαζίζα Ματίας (Bloco), Τόμας Ηέντελ (Die Linke) και τον εισηγητή γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του ΕΚ, Χέλμουτ Σόλτζ (Die Linke).

Οι συναντήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον απόηχο του «θορύβου» που προκάλεσαν οι δηλώσεις της επικεφαλής του Die Linke και της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ για το ελληνικό χρέος και τις μεταρρυθμίσεις.

Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Τσίπρα θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με τον σκιώδη εισηγητή για τους Πράσινους, Φιλίπ Λαμπέρ.