"Μήνυμα ασφάλειας προς τις αγορές" και "σημαντικό σταθμό που δείχνει τη θετική πορεία της χώρας", χαρακτήρισε την απόφαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Παπούλιας, υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό με τη φράση "κάτι κινείται", ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συνθήκες της διαπραγμάτευσης και για την στάση του γαλλογερμανικού μετώπου.

"Και η μία πλευρά και η άλλη είχαν διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτό συνέβαλε τελικά και στη δική μας δυνατότητα να συζητήσουμε για ένα ευρύτερο πακέτο", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι "αναγνωρίστηκε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα, ότι ο ελληνικός λαός πράγματι έχει κάνει θυσίες και ότι αυτό έπρεπε να επιβραβευθεί, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι τελείωσε ο αγώνας τον οποίο έχουμε να κάνουμε".

Έκανε δε λόγο για αναγνώριση της πορείας που έχει κάνει, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά ο ελληνικός λαός και για ένα "μήνυμα ασφάλειας προς τις αγορές, ότι την Ελλάδα θα την στηρίξουμε στην πορεία που έχει αποφασίσει να πάει".

Κατέληξε πάντως λέγοντας ότι "έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε προς το καλύτερο και της οικονομίας, αλλά και των πολιτών". "Εχει ακόμα πολλή δουλειά", συμφώνησε ο κ. Παπούλιας.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήταν μία δύσκολη διαπραγμάτευση, αλλά ελήφθησαν θετικές αποφάσεις.

"Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί, όταν θέλει. 'Ηταν επιβράβευση των προσπαθειών και των θυσιών του λαού. Κερδίσαμε μία μεγάλη μάχη. Αλλά ο αγώνας συνεχίζεται για μία Ελλάδα της ευνομίας, της διαφάνειας και της ανάπτυξης".

Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι "πρέπει για να βγει η χώρα από την κρίση, πρέπει να στηριχθεί στις δικές μας δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε τον σημαντικό πλούτο, που διαθέτουμε, για να βγάλουμε την Ελλάδα από τη θέση που βρίσκεται σήμερα".