Στο πλευρό τους ένιωσαν οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ότι είναι ο αρχηγός τους, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουν καθώς έχουν υποστεί περικοπές στις αποδοχές τους πάνω από 40%!

Ο αρχηγός ΓΕΝ Ευάγγελος Αποστολάκης που έχει δείξει ενδιαφέρον για το προσωπικό του, όπως και οι άλλοι αρχηγοί των άλλων Κλάδων (για να μην είμαστε άδικοι), αναζήτησε εξεύρεση τρόπου να βοηθηθούν άμεσα όσοι έχουν ανάγκη.

Και τον βρήκε.

Κατά την επίσκεψή του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας μιλώντας στο προσωπικό είπε ότι «για πρώτη χρονιά το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού είναι πλεονασματικό. Απ΄ αυτό θα δώσουμε 2 εκατομμύρια ευρώ δάνεια στους ασθενέστερους και θα το συνεχίσουμε αν χρειαστεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει πλήρη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων για όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που θα αιτηθούν δάνειο.

Σε όσους χορηγηθεί η βοήθεια αυτή δεν θα κοινοποιηθεί πουθενά, οι συνάδελφοί τους δεν θα το γνωρίζουν.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πηγαίνουν στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και θα υποβάλλουν σχετική αίτηση δανείου, προσκομίζοντας αν κρίνουν σκόπιμο οι ενδιαφερόμενοι και κάποια δικαιολογητικά.

Η αίτησή τους θα εξετάζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και θα εγκρίνει ή όχι τη χορήγηση του δανείου.

Προτεραιότητα σε πρώτη φάση θα δοθεί στην έγκριση δανείου σε αυτούς που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης.

Μετά από αυτή την ανθρώπινη κίνηση από τον αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, το ηθικό των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού έχει αναπτερωθεί. Νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι μέσα σε αυτή την κρίση.

Ο αντιναύραχος Ευάγγελος Αποστολάκης μεταξύ άλλων είπε στο Ναύσταθμο «Δύσκολη εποχή δύσκολοι καιροί. Δεν είναι ώρα για γκρίνια και μεμψιμοιρία. Είναι ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί με αισιοδοξία για το καλό του Πολεμικού Ναυτικού. Είμαστε δίπλα σας....

Σας στηρίζουμε...

Είμαστε κοντά σας».

Μάλιστα ο αρχηγός ΓΕΝ ζήτησε από όλους τους ανωτέρους και ανωτάτους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού «να είναι είστε κοντά στον κόσμο που διοικείται . Βρείτε αυτούς που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ενδιαφερθείτε για τον διπλανό σας. Να ξέρουμε ποιος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τις οικογένειές τους χωρίς να θίξουμε την αξιοπρέπειά τους».

Να σημειώσουμε ότι ο αρχηγός ΓΕΝ ,που κατάφερε να φτάσει στο ανώτατο αξίωμα προέρχεται από φτωχή πολύτεκνη οικογένεια. Τα χρυσά “βαριά” γαλόνια του δεν του προκάλεσαν αμνησία.

Γ.Κοκ.