Κόντρα στη Βουλή ξέσπασε, με αφορμή μία αποστροφή του λόγου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, σχετικά με το νόμισμα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στο ερώτημα του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ «που λέει πάση θυσία εντός του ευρώ» εάν η καταγγελία των μνημονίων θέσει ζήτημα εξόδου της χώρας από την Ε.Ε., ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: «Δεν λέμε πάση θυσία. Είπαμε "θα δούμε" τι θα μας πει...»

«Το "θα δούμε" το λέτε προεκλογικά στα μπαλκόνια και στο Τέξας στο Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Και όταν πάτε στο Σελ, τα λέτε διαφορετικά», σημείωσε στην ανταπάντησή του ο κ. Παφίλης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ότι «η θυσία μας είναι μέχρις ότου να μην πάει η Ελλάδα σε γενικευμένη ειλωτεία, άρα λοιπόν με συντάξεις του 200αρικου, με γενικευμένη εξαθλίωση οι προβληματισμοί θα είναι έντονοι, και νομίζω και εσείς είστε ευαίσθητοι, και όλοι πρέπει να σκεφτούμε πατριωτικά».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι αλληθωρίζουμε με τη δραχμή, αυτό σημαίνει ότι εντός εκεί που καταστραφήκαμε θα πρέπει να απαιτήσουμε τη διάσωσή μας».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο τόνισε απευθυνόμενος Αλέξη Μητρόπουλο ότι «στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ζήτημα της εξόδου της χώρας μας από την ΕΕ. Εμείς, δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα».

Προσέθεσε παράλληλα:

«Για τη δεδομένη περίοδο και για το ορατό μέλλον σε σχέση με την Ευρώπη, υπάρχουν πράγματι δύο δρόμοι, δηλαδή ένας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένας εκτός. Μιλάμε για το σήμερα και για το ορατό μέλλον. Το “θα δούμε” τι σημαίνει; Βεβαίως, καταλαβαίνω ότι τα ποσοστά στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε τέτοιο βαθμό που πρέπει να εκφράζετε και τις δύο απόψεις, πότε τη μία -ανάλογα με το τι συζητάτε- και πότε την άλλη. Όμως, αυτό δεν είναι ούτε καθαρή άποψη ούτε πρόταση για το αύριο. Η δολιχοδρόμηση της παράταξής σας, του Κόμματός σας, σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, είναι πλέον εμφανής.