Υπό τη σκιά των διεργασιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς αρχίζουν το απόγευμα οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με τις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Αναφερόμενος στο συνέδριο κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του στα Τρίκαλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, είπε πως θα γίνει σταθμός ανασύνταξης του κόμματος, σημειώνοντας πως μπορούμε και πρέπει να διαφυλάξουμε την αριστερή και προδευτική ταυτότητά μας.

Αναφέρθηκε ακόμη στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου την οποία έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας πως υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προοπτικές ώστε αυτό το εγχείρημα να ευοδωθεί και να δώσει καρπούς. Η πρότασή μας απευθύνεται στις δυνάμεις που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκουν να προωθήσουν μια εναλλακτική πρόταση, είπε.

Σε αυτό το προσκλητήριο, όπως εξήγησε, θέση έχουν όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας και του δημοκρατικού κέντρου. Ο τρίτος πόλος, επανέλαβε, ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει.