«Καρφιά» προς την «Κίνηση των 58» έριξε ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται «αυτοπροσδιορισμό».

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε , χωρίς να κατονομάσει την κίνηση πως «σίγουρο είναι ότι με αντιπροσώπους, με ψευδό-αντιπρόσωπους, με φορείς του τίποτε και με εκφραστές του κανενός που προσπαθούν να μας πουν ότι γίναμε περισσότεροι τους τονίζουμε πως τους διαφεύγει ότι λείπει ο κόσμος από αυτό. Ο κόσμος θέλει κάτι ειλικρινές κάτι πολιτικό που να τον αφορά και να μην αφορά πως θα διασώσουμε κάποιους ή πόσες ψήφους θα πάρουμε.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η ενότητα αφορά τα συμφέροντα του, τη μάχη κατά της ύφεσης και της ανεργίας, τη δημοκρατία τη λογική την ηρεμία του τόπου και την ευρωπαϊκή του προοπτική.

Αν κόσμος δεν τα καταλάβει αυτά και καταλάβει αυτό που θέλουν αυτοί οι αυτόκλητοι ενδιάμεσοι που θέλουν να μιλάμε δια αντιπροσώπων που δεν θέλουν να τα λέμε με διαφάνεια μπροστά στους πολίτες αλλά θέλουν να λένε ότι άλλοι είναι οι μεσάζοντες που κάνουνε αυτές τις συμμαχίες θα αντιμετωπίσει, όποιος τα λέει αυτά, την οργή του κόσμου στη κάλπη».

Παράλληλα έκανε λόγο για ανάγκη «αυτοπροσδιορισμού του ΠΑΣΟΚ»:

Αν υποστηρίζαμε ότι το πρόβλημα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ήταν κατάδηλο ότι μιλάμε για προσωπικά θέματα. Εμείς όμως μιλάμε για αυτοπροσδιορισμό πολιτικό και για άλλες σκληρές προϋποθέσεις. Και το λέω εγώ παρότι έχω διαγραφεί με
αντικαταστατική - μονομερή απόφαση από το ΠΑΣΟΚ και έμαθα τη διαγραφή μου από τα ΜΜΕ. Θα μπορούσα λοιπόν να κρατάω προσωπικά δεν το κάνω όμως. Επίσης ξέρω πως με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ θα ξανασυναντηθώ. Μια διαγραφή ειδικά όταν είναι αυθαίρετη δεν μπορεί να διαγράψει μια πορεία δεκαετιών. Και αυτή η στιγμή με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο είναι πάρα πολύ κοντά.

«Aπό την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας παλεύουμε για έναν ενιαίο φορέα, ένα εκλογικό μέτωπο των δυνάμεων του κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Η ανασυγκρότηση, έχω πει επανηλλειμένα, θα γίνει σε δύο φάσεις:

α) στην επόμενη εκλογή δίνουμε τη μάχη της ύπαρξης, της επάρκειας, της δημιουργίας της στέρεης βάσης μας και  β) στις μεθεπόμενες να είμαστε κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

Οριοθετούμε και συγκροτούμε το χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Παλεύουμε γι' αυτόν, διότι αυτό συμφέρει την Ελλάδα, τους πολίτες της τη Δημοκρατία. Ούτε με την Ν.Δ. και την κυβέρνηση, αλλά και ούτε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε με τον ένα, ούτε με τον άλλο» ανέφερε.

«Όποιος σήμερα πιέζει για την ενότητα όλων των δυνάμεων του χώρου εδώ και τώρα έχει ύποπτες προθέσεις. Θέλει να μην γίνει τίποτε. Θέλει να διαλύσει όλες τις προσπάθειες, για να υποστηρίξει την ΝΔ, ή, οι λιγότεροι, και του ΣΥΡΙΖΑ. Η ενότητα προωθηθεί με τη μέθοδο των σταδίων. Ήδη έχουν εκφραστεί θετικά η ΔΗΜΑΡ και προσωπικότητες του χώρου και ανιχνεύουμε την προοπτική αυτή, που έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίες, πάντως μετά το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ» συμπλήρωσε.

Για το ζήτημα των πλειστηριασμών, υπενθύμισε ακόμη ότι το καλοκαίρι είχε καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή σημειώνοντας ότι «επειδή η άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών δεν υπάρχει στο πρόγραμμα με Ε.Ε. και τους άλλους, το θέμα γέννησε η κυβέρνηση, είτε για δικούς της λόγους, είτε διότι δέχθηκε, ως μη όφειλε, την εισαγωγή του από την τρόικα».