Να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγορεί τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ότι επιλέγουν την επικοινωνιακή διαχείριση με ημίμετρα και παντελή έλλειψη σχεδιασμού.

«Αντιμέτωπη με την κοινωνική κατακραυγή, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που στερεί από χιλιάδες νοικοκυριά τη θέρμανση και το ρεύμα, η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, δεν απαντά στο πρόβλημα.  Επιλέγει το δρόμο της επικοινωνιακής διαχείρισης και όχι της συνολικής και ουσιαστικής λύσης, με ημίμετρα, που αφορούν σε περιορισμένο αριθμό πολιτών, και παντελή έλλειψη σχεδιασμού» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «είναι άμεση ανάγκη η θεσμοθέτηση της  παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος 300 kwh το μήνα σε  φτωχές οικογένειες και άνεργους, η άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά, η μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, διακανονισμοί στην εξόφληση των λογαριασμών, καθώς και διεύρυνση των κριτηρίων για την υπαγωγή στο κοινωνικό τιμολόγιο». 

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να κλείνει τα μάτια και να εύχεται να μην υπάρξουν άλλα τραγικά γεγονότα, ούτε να παρακολουθεί αμήχανη τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας» καταλήγει η ανακοίνωση.