Υπέρ της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για ένα ολοκληρωμένο και εκλογικευμένο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Μιλώντας στη διάσκεψη με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το σύστημα εκλογικεύεται και αυτό επιτρέπει την αξιοποίηση του ιατρικού δυναμικού πολύ πέραν του κύκλου των ιατρών που είναι υπάλληλοι του δημοσίου».

Όσον αφορά την απόφαση ο ΕΟΠΥΥ να πάψει να είναι πάροχος υπηρεσίων υγείας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι το νέο σύστημα «επιτρέπει μια λογική και δίκαιη συνεργασία ανάμεσα στον δημόσιο τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας και έναν ιδιωτικό τομέα που υπηρετεί δημόσιο αγαθό και τελεί στην πραγματικότητα υπό δημόσια εποπτεία». 

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι πολιτική δέσμευση τόσο του ίδιου όσο και του Πρωθυπουργού είναι να μην υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης ακάλυπτος από πλευράς ασφάλισης υγείας, «ούτε ο μακροχρόνια άνεργος, ούτε ο επαγγελματίας που έχει αυτή τη στιγμή βρεθεί εκτός αγοράς γιατί η επιχείρησή του έχει αποτύχει, ούτε ο οποιοσδήποτε άλλος, ο οποίος για οποιονδήποτε λόγο έχει οδηγηθεί στο περιθώριο των υφιστάμενων δομών του συστήματος υγείας.