Απέσυρε ο Γιάννης Στουρνάρας τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών (που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία), έπειτα από τις ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και αίτημα του ΠΑΣΟΚ να επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο ώστε να δοθεί χρόνος για περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο κ. Στουρνάρας εισηγούμενος στη Βουλή την τροπολογία αφού την χαρακτήρισε «αναγκαία» εξήγησε ότι:

- Το άρθρο 2 σχετίζεται με αγορές πρώτων υλών που θεωρούνταν μη εκπιπτόμενες για το 2010 αλλά σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρξει σχετική ρύθμιση. «Αν δεν δώσουμε διευκρινίσεις, κινδυνεύουν να υποστούν μεγάλα πρόστιμα επιχειρήσεις βαριάς βιομηχανίας», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

- Το άρθρο 3 ξεκαθαρίζει πως η μεταβίβαση των τραπεζικών υποκαταστημάτων προς εξυγίανση αποτελεί ζήτημα «ειδικής διαδοχής και όχι καθολικής». Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μάλιστα ότι η ρύθμιση είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχει κίνδυνος το πιστωτικό ίδρυμα που εξυγιαίνεται, να επιβαρυνθεί με δαπάνες καθολικής διαδοχής.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δήμητρης Στρατούλης είχε χαρακτηρίσει την τροπολογία «φωτογραφική» υπέρ εταιρειών. Τα ίδια επιχειρήματα, με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας, διατύπωσαν και οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, εκφράζοντας ταυτοχρόνως και τη διαφωνία τους για τη διαδικασία που επελέγη να κατατεθεί αυτή σε νομοσχέδιο αρμοδιότητας άλλου υπουργείου.