current views are: 1

12 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση20:30

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «φλερτάρουν» τη ΔΗΜΑΡ

Ως άνοιγμα συνεργασίας και διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ για «μια κυβέρνηση της Αριστεράς» μπορεί να εκληφθεί ο χαιρετισμός στο 2ο Συνέδριο του κόμματος του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη το βράδυ της Πέμπτης.  

Δημοσίευση 20:30’
αρθρο-newpost

Ως άνοιγμα συνεργασίας και διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ για «μια κυβέρνηση της Αριστεράς» μπορεί να εκληφθεί ο χαιρετισμός στο 2ο Συνέδριο του κόμματος του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη το βράδυ της Πέμπτης.  

«Άνοιγμα», προς τη ΔΗΜΑΡ, αλλά από διαφορετική αφετηρία και με διαφορετική στόχευση προέβησαν μέσω των χαιρετισμών τους ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τους χαιρετισμούς τους στο συνέδριο του κόμματος.

Ο Πάνος Σκουρλέτης απευθυνόμενος στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ τους κάλεσε να πάρουν σαφή θέση απέναντι στο νέο, όπως είπε, διπολισμό κι όχι δικομματισμό, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν μια αριστερή κυβέρνηση καθώς εκτίμησε ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τον πρώτο λόγο για την διακυβέρνηση της χώρας. 

Παράλληλα τόνισε:

«Το δικό μας κάλεσμα, για την διαμόρφωση ενός αντιμνημονιακού μετώπου στο οποίο θα μπορούσαν να συνευρεθούν δυνάμεις από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά ως την αριστερή σοσιαλδημοκρατία είναι γνωστό εδώ και καιρό, είναι ειλικρινές και είναι σε ισχύ. Για να είναι φερέγγυο πρέπει να βασίζεται σε μια στερεή εναλλακτική προγραμματική βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που θα οδηγήσει σε μια νέα ανάπτυξη, που θα σέβεται το περιβάλλον, θα προστατεύει την εργασία και θα στηρίζεται σε ισότιμες σχέσεις συνεργασίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε:

«Μπορούμε να συναντηθούμε, μπορούμε να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό, να συμπορευτούμε ως Κεντροαριστερά της ευθύνης κατά του αριστερού-δεξιού μνημονικού και αντιμνημονιακού λαϊκισμού». Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ πρότεινε συγκεκριμένα να συγκροτηθεί δικομματική επιτροπή από στελέχη των δύο κομμάτων για να διαμορφώσει προγραμματική συμφωνία σε τομείς όπως η υγεία και η παιδεία.

Για πρώτη φορά από την διάσπαση του ενιαίου Συνασπισμού το 1993, το Συνέδριο χαιρέτησε εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Κατσώτης , μέλος και της Κεντρικής Επιτροπής, ανέφερε ότι ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τη μορφή κεντροαριστερών ή κεντροδεξιών σχηματισμών και στις αντιπαραθέσεις επιχειρηματικών καπιταλιστικών ομίλων και ζήτησε ανοιχτή ιδεολογική συζήτηση μπροστά στο λαό.

Εκ μέρους της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα ο Χρήστος Αηδόνης, ανέφερε ότι «Όλοι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί στην οικοδόμηση ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου με σαφή κυβερνητική προοπτική κι όχι ένα απλό εταίρο κυβερνητικών σχηματισμών».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Ηλίας Μόσιαλος, από τη Δυναμική Ελλάδα και ο Γιάννης Γιαννέλης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ παραβρέθηκαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Άννυ Ποδηματά, Μαριλένα Κοππά, Σπύρος Δανέλλης.

Παρόντες ήταν παράλληλα, ο Πάνος Μπεγλίτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, ο δήμαρχος Βόλου Πανος Σκοτεινιώτης, και ακαδημαϊκοί και στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς.


σχετικα αρθρα