Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ με 11 «παπανδρεϊκά» στελέχη να αξιώνουν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συγκαλέσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να συζητηθούν τα κρίσιμα πολιτικά θέματα που αφορούν και την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για στελέχη που προέρχονται απο την τάση των υφυπουργών και μαζεύτηκαν το βράδυ μαζί με αλλα τόσα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής γις να συντάξουν επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την οποία του ζητούν να μην αγνοεί τα όργανα.

Ενδεικτικά υπέγραψαν οι Γιώργος Πεταλωτης, Γιώργος Ντολιος, Θανος Μωραιτης, Βασιλης Κιτσιος, Φίλιππος Σαχινίδης , Κώστας Τατσης, Αφροδίτη Παπαθαναση, Μανώλης Όθωνας, Στεφανος Ξεκαλακης, Ανδρεας Μακρυπιδης και Ανδρέας Κελεπουρης.

Με την επιστολή τους ζητούν απο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συγκαλέσει άμεσα την Κεντρική επιτροπή για να συζητηθούν τα θέματα της επικαιρότητας.

«Συντρόφε πρόεδρε, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με τη πυκνότητα και σοβαρότητα τους επιβάλλουν την συζήτηση τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο» αναφέρουν στο κείμενο τους. Στις μεταξύ τους συζητήσεις πως είναι απαράδεκτο να μην συζητά το ΠΑΣΟΚ σοβαρές εξελίξεις που το αφορούν όπως για παράδειγμα η κοινή καθοδος στις ευρωεκλογές χωρίς όλα αυτά να έχουν συζητηθεί στα όργανα.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν αργά την νύχτα πως ούτως η άλλως είχε προγραμματισθεί συνεδρίαση της ΚΕ για την επόμενη εβδομάδα κάτι που το γνώριζαν οι 11.