Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Μπορεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα να μην έγινε στο μεγάλο και πολυτελές γραφείο του Όλι Ρεν, ούτε η ατμόσφαιρα ανάμεσα στους δυο άνδρες να ήταν ιδιαίτερα θερμή στον ΣΥΡΙΖΑ όμως θεωρούν ότι είναι απόλυτα κερδισμένοι από αυτή την αταίριαστη επαφή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου κάνοντας μία πρώτη αποτίμηση της συνάντησης λένε ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα δεδομένων των συνθηκών.

-Κατ' αρχήν αυτή καθ’ εαυτή η συνάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι σημαντική αφού έσπασε το εμπάργκο που είχαν βάλει οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στον Αλέξη Τσίπρα αφενός γιατί δεν τους αρέσουν οι απόψεις του και αφετέρου για να στηρίξουν τον Αντ. Σαμαρά και την δικομματική κυβέρνηση.

- Παρά το κλίμα ψυχρότητας ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε τις απόψεις του και περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την ελληνική πραγματικότητα έτσι όπως την βιώνουν οι πολίτες.

Δεν δίστασε μάλιστα μιλώντας για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας να σαρκάσει τον Όλι Ρεν αξιοποιώντας  την φράση του «καλό κουράγιο» που είχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος προς τους Ελληνες πολίτες όταν αναφερόταν στα επώδυνα μέτρα.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι παρά την όποια κυβερνητική παρέμβαση και προπαγάνδα προκειμένου να υποβαθμιστεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Όλι Ρεν και το γεγονός ότι στην βάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίστασε να μιλήσει για τα δείνα των Ελλήνων ζητώντας να σταματήσει η εφαρμογή των μνημονίων δεν πέρασε απαρατήρητο από την κοινή γνώμη.

«Για πρώτη φορά  από την εφαρμογή των μνημονίων οι πολίτες είδαν έλληνα πολιτικό να μιλάει έξω από τα δόντια και να λέει στους δανειστές μας φτάνει πια» επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ταυτόχρονα θεωρούν ότι και οι Ευρωπαίοι αντελήφθησαν ότι έχουν απέναντι τους σοβαρούς συνομιλητές με συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις τις οποίες θα εφαρμόσουν εάν αναλάβουν την εξουσία και άρα θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτό το γεγονός.