«Το προεκλογικό μας πρόγραμμα έλεγε ότι θα καταργηθεί το χαράτσι και θα αντικατασταθεί από το ενιαίο τέλος ακινήτων» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και επικαλέστηκε τις ΗΠΑ, «τη Μέκκα του καπιταλισμού» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, στις οποίες «για να έχεις ακίνητο πληρώνεις τον χρόνο δύο φόρους, έναν στην πολιτεία και ένα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

«Η διαδικασία της ηλεκτρονικής διευθετήσεως όλων των φορολογικών μας στοιχείων θα οδηγήσει στο τέλος στο να είναι ο καθένας μας μια επιχείρηση. Και είναι και το πιο δίκαιο για να ξέρουμε ο καθένας τι έχει» τόνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο MEGA και συνέχισε λέγοντας ότι μέσα ενάμιση χρόνο έχει αντιστραφεί το κλίμα στις Βρυξέλλες «και σίγουρα βοηθάει σε αυτό ο Στουρνάρας. Πας και σου λένε όλοι "μπράβο ρε παιδιά, έχετε κάνει πέντε σοβαρά πράγματα"».

Σε ό,τι αφορά την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά από τους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «οι βουλευτές υπάρχουν για να λένε τη γνώμη τους και για να ασκούν κριτική στους υπουργούς».

Ωστόσο, «δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ που να μη στηρίζει αναφανδόν την κυβέρνηση».