Την άποψή του σχετικά με το ζήτημα της ΔΕΗ και τους κομμένους λογαριασμούς εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στην εμπειρία του, ο κ. Κακλαμάνης τοποθετήθηκε επί του θέματος, επισημαίνοντας: «Δεν ήταν δική μου ιδέα. Ζώντας στις Βρυξέλλες επί πέντε χρόνια, ξέρω τι γίνεται εκεί στις αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αν κάποιος δεν πληρώσει για έναν μήνα τη ΔΕΗ του, ανεξαρτήτως λόγου, όπως μου έτυχε εμένα, γιατί ήταν να την πληρώσω Αύγουστο που εγώ ήμουν στην Αθήνα, γιατί ήταν κλειστό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πατάνε ένα κουμπί στη ΔΕΗ. Εκεί γίνονται όλα αυτόματα και από τα 40 αμπέρ που είναι συνήθως στο ρεύμα που έχεις για κάθε χρήση στο σπίτι σου, πέφτει η ένταση της ενέργειας στα 6 έως 8 αμπέρ. Δηλαδή έχεις φως, ψυγείο, κουζίνα και μία σόμπα ηλεκτρικού συγκεκριμένης ενέργειας».

Και πρόσθεσε: «Από κει και πέρα, οι δήμοι πλέον που έχουν τη φορολογία και, άρα, κάνουν κοινωνική πολιτική, γιατί έχουν έσοδα, ελέγχουν. Αν υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα, συνεχίζει το σπίτι να έχει αυτό το χαμηλό αμπέρ για τα απαραίτητα.

Γιατί, παρότι η ΔΕΗ είναι ιδιωτική στις Βρυξέλλες, με νόμο το φως και το νερό θεωρείται κοινωνικό αγαθό και δεν κόβεται ποτέ. Αυτή την πρόταση έκανα».