Την πρόταση του πρωθυπουργού για την μεταβίβαση της φορολογίας των ακινήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

«Να φύγει η φορολογία και να παει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα μπορεί ο κάθε δήμος να ελέγχει κομμάτι – κομμάτι την πόλη του και να επιβάλλει μόνος του και πιο δίκαια το φόρο που θα είναι και ανταποδοτικός» τόνισε ο υπουργός, μιλώντας το πρώι στον ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε δε ότι το υπουργείο χρειάζεται προσθετά κονδύλια ύψους 150 εκατ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου -πέραν των προγραμματισμένων 700 εκατ. ευρώ- για να καλύψει τα χρέη των δήμων προς ιδιώτες.

Για την κατάσταση της οικονομίας, είπε ότι «δεν λέμε ότι τα πράγματα τελείωσαν και όλα είναι καλά», αλλά επισήμανε ότι «από το 2014 ο πολίτης θα αντιληφθεί στην καθημερινότητα του τα απτά αποτελέσματα της βελτίωσης της οικονομίας».

«Πρέπει να φτιάξουμε σιγά – σιγά τα δημοσιονομικά του κράτους για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία. Με ευχολόγια θα την αντιμετωπίσουμε; πρέπει να γίνουν επενδύσεις κάποιος να φέρει λεφτά και να πιστεύει ότι δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα και τα λεφτά του δεν θα πάνε χαμένα, πρέπει να πιστεύει ότι το χρέος είναι διαχειρίσιμο» υπογράμμισε για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Την άνοιξη του 2014 το χρέος θα γίνει βιώσιμο, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει πιάσει τους στόχους της, υπάρχει απόφαση για το θέμα στο Eurogroup του 2012, πρόσθεσε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης.