Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, με τη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου να δείχνει πως «τρίζει» επικίνδυνα όσο κλιμακώνεται η αντιπαράθεση, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σχέδιο αποπομπής του προέδρου του Κινήματος και τα πάντα να αναμένεται να κριθούν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr αναμένεται μία ακόμα επίθεση του κ. Βενιζέλου κατά των «11», με διαρροή στον κυριακάτικο τύπο, ενώ οι αμφισβητίες αναμένουν τον τρόπο απάντησης του προέδρου για να συνεχίσουν τη σφοδρή αντιπαράθεση, που «φούντωσε» με την επιστολή των μελών της ΚΠΕ που ζήτησαν τη σύγκληση του οργάνου.

Για τη δημοσιοποίηση της επιστολής, από τη Χαριλάου Τρικούπη δήλωναν την έκπληξή τους και με διαρροές, στελέχη έλεγαν πως και ο κ. Σαχινίδης και ο κ. Μωραΐτης γνώριζαν πως η ΚΕ θα συγκαλούνταν την ερχόμενη Παρασκευή.

Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost.gr οι ίδιοι τόνιζαν ότι «δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έσπευσαν να στείλουν την επιστολή σε μία εβδομάδα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα πηγαίνει καλά, σε μια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ όρισε τις κόκκινες γραμμές και σε μια στιγμή που η εκδήλωση των 58 πήγε πολύ καλά και έστειλε θετικά μηνύματα για τη διεύρυνση της παράταξης».

Σημείωναν επίσης πως «ο κ. Σαχινίδης ήταν μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση με την τρόικα, ο δε κύριος Μωραΐτης είχε ενημερωθεί αρμοδίως για το γεγονός ότι η ΚΕ δεν συνεκλήθη αυτό το Σαββατοκύριακο για να μην συμπέσει με το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ».

Αυτές οι διαρροές εξόργισαν και κάποιοι από τους 11 λένε ότι «δεν μπορεί η Χαριλάου Τρικούπη να λειτουργεί ως γραφείο τύπου των 58».

Εξάλλου, πληροφορίες του newpost.gr έκαναν και για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα για μυστική συμφωνία του Κώστα Σκανδαλίδη με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με αυτό, ο κ. Σκανδαλίδης θα είναι ο μεταβατικός αρχηγός μέχρι να περάσει το κόμμα στη νέα γενιά, δηλαδή, στον Νίκο Ανδρουλάκη!