Νέο επεισόδιο στο «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ σημειώνεται σήμερα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη να αφήνουν σαφείς αιχμές κατά των «11» στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής που με επιστολή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο είχαν ζητήσει την άμεση σύγκληση του οργάνου του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές από το ΠΑΣΟΚ, όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του και το newpost.gr,προκάλεσε έκπληξη στην Χαριλάου Τρικούπη το γεγονός ότι στελέχη που ήταν υπουργοί στις κυβερνήσεις 2009-2011 και τώρα αξιοποιεί στο έπακρο ο κ. Βενιζέλος, ζήτησαν τη σύγκληση της Κεντρικής επιτροπής ενώ ήταν γνωστό ότι αυτή θα συνεδριάσει στις 20 Δεκεμβρίου και ήδη άρχισε η προετοιμασία.

«Παραβίασαν ανοικτές θύρες» σημειώνουν με νόημα οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν:

«Είναι κρίμα που κάποιοι λυπούνται όταν βλέπουν το ΠΑΣΟΚ να κινείται εξωστρεφώς και σπεύδουν να τροφοδοτήσουν την εσωστρέφεια. Η εποχή μας  δεν προσφέρεται για μικροκομματικές πολυτέλειες».

Ταυτόχρονα, σχετικά με τις συνολικές διεργασίες που πραγματοποιούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, από το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την ιδιαίτερη επιτυχία της εκδήλωσης των 58 στο θέατρο Ακροπόλ που προκάλεσε αμήχανες αντιδράσεις από τον κ. Κουβέλη και ορισμένους άλλους που αρνούνται να αντιληφθούν τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η συσπείρωση της κεντροαριστεράς της ευθύνης.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε συνεργάτες του τόνιζε ότι και το οικονομικό κλίμα θα βελτιωθεί και η χώρα θα βγει από τη μιζέρια και η κεντροαριστερά θα συσπειρωθεί. Θα φανεί έτσι ποιοι ενεργούν υποκριτικά, ενώ ακολουθούν  προσωπικές στενές στρατηγικές, και ποιοι κινούνται ανοικτά και γενναιόδωρα και εγγυώνται την ισότιμη συμμετοχή  κομμάτων, κινήσεων και προσώπων χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς αναζήτηση προσωπικών ρόλων.

«Η ώρα της αλήθειας φτάνει. Όπως έφτασε και σε σχέση με την προστασία της πολιτικής σταθερότητας απέναντι σε επικίνδυνους μικροκομματικούς τυχοδιωκτισμούς που τροφοδοτούν την ανεύθυνη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθετε ο ίδιος.