Στο Τελ-Αβίβ θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποιώντας επίσημη διήμερη επίσκεψη , δύο μήνες μετά την σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ.

Κατά την παραμονή του εκεί , ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του Moshe Ya’alon ενώ θα γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ Shimon Peres.

Να σημειωθεί ότι τον κ. Αβραμόπουλο θα τον συνοδεύει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος που σηματοδοτεί πολλά η από κοινού επίσκεψη στο Τελ-Αβίβ.

Οι αλλεπάλληλες επαφές που έχει με το Τελ-Αβίβ ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έρχεται να επιβεβαιώσει το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδος-Ισραήλ και στην εμβάθυνση της αμυντικο-στρατιωτικής συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ευρίσκεται ήδη σε πολύ καλό επίπεδο.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου αναφέρουν πως είναι ξεκάθαρο ότι την τελευταία διετία διανύεται μια περίοδο αναβάθμισης στρατηγικού μεγέθους, καθώς η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ έχουν σφυρηλατήσει μια νέα στρατηγική συνεργασία.

Το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας του έτους 2014, που υπεγράφη τον περασμένο μήνα, περιλαμβάνει 47 δραστηριότητες (28 στην Ελλάδα και 19 στο Ισραήλ), μεταξύ των οποίων πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, κοινή εκπαίδευση προσωπικού, αλλά και συνεργασία των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί επίσης το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Γ. Κοκ.