Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 2

15 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:56

H… αθέατη πλευρά της «πέτρας του σκανδάλου» στο ζεύγος Ομπάμα

Σχεδόν κάθε μέρα μετά το… φλερτ με τον Μπάρακ Ομπάμα που υποστήριξαν πολλοί ότι απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα και νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα με την ξανθιά πρωθυπουργό της Δανίας που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τα «selfie». 

Δημοσίευση 16:56’
αρθρο-newpost

Σχεδόν κάθε μέρα μετά το… φλερτ με τον Μπάρακ Ομπάμα που υποστήριξαν πολλοί ότι απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα και νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα με την ξανθιά πρωθυπουργό της Δανίας που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τα «selfie». 

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη 

Σχεδόν κάθε μέρα μετά το… φλερτ με τον Μπάρακ Ομπάμα που υποστήριξαν πολλοί ότι απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα και νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα με την ξανθιά πρωθυπουργό της Δανίας που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τα «selfie». 

Η Helle Thorning-Schmid, η οποία αποτέλει must στο instagram των πολιτικών διεθνώς, ακόμη και στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια για την… εμμονή της με τις φωτογραφίες αλλά και για τα… χαριεντίσματα με τον αμερικανό πρόεδρο στην κηδεία του Μαντέλα, που προκάλεσε πάνω από όλα το «μένος» της Μισέλ Ομπάμα

Η «πέτρα» του σκανδάλου για το ζεύγος Ομπάμα και αναμφίβολα το πολυσυζητημένο πρόσωπο των ημερών, όπως την αποκαλούν τελευταία τα ξένα ΜΜΕ φαίνεται ότι ποζάρει σε κάθε ευκαιρία μπροστά από το φακό δίπλα σε προσωπικότητες του πολιτικού, και όχι μόνο χώρου, προκαλώντας εν αγνοία ίσως, διεθνή σάλο. 

Στην πραγματικότητα, η εντυπωσιακή δανή πρωθυπουργός δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ακομπλεξάριστη γυναίκα που διασκεδάζει την κάθε στιγμή παρά το πολιτικό savoir vivre. ‘Οταν επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό αεροπλάνο για την Λιβύη φόρεσε στρατιωτικό μπουφάν αλλά δεν αποχωρίστηκε τις Gucci γόβες της και την κατακόκκινη Gucci τσάντα της! 

Την φωνάζουν έτσι και… Gucci Helle εξαιτίας της αδυναμίας της στα ακριβά παπούτσια και ρούχα ακολουθώντας πιστά τις προσταγές της μόδας. Όπως είχε μάλιστα δηλώσει παλαιότερα, «Μια γυναίκα δεν μπορεί να κυκλοφορεί χάλια ακόμα και στην πολιτική». 

Διόλου τυχαία, η δανή πρωθυπουργός έχει φανατικούς και υποστηρικτές όχι μόνο στο αντρικό φύλο αλλά και στο γυναικείο. Επί ελληνικού εδάφους,  η Άννα Διαμαντοπούλου απέδειξε ότι η δανή πρωθυπουργός επιδίδεται στην τέχνη του selfie επειδή της αρέσει εδώ και πολύ καιρό. Η ελληνίδα πολιτικός δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, μια φωτογραφία στο πλευρό της Helle στο πλαίσιο της συνάντησής τους στην Κοπεγχάγη. 

Ωστόσο, πριν τον Ομπάμα ήταν ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος είχε δημοσιεύσει το Σεπτέμβριο φωτογραφία με την όμορφη πρωθυπουργό της Δανίας. Η Helle Thorning -Schmidt που… ξετρέλανε τον Ομπάμα και προκάλεσε την οργή της Μισέλ, είναι μια αποφασιστική 47χρονη πολιτικός και μάλιστα η πρώτη γυναίκα στην ηγεσία της χώρας της που έχει αποδείξει μπορεί να είναι και… αιρετική. 

Την ηγεσία της Δανίας ανέλαβε στις 3 Οκτωβρίου του 2011 (τέσσερις μόλις μήνες μετά έγινε δεκτή από τον αμερικανό πρόεδρο) και είναι επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών. Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1966 στο Ρόντοβρε της Δανίας. Ο πατέρας της, Χόλγκερ, ήταν καθηγητής μαθηματικών και οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Τόσο ο πατέρας της όσο και η μητέρα της, Γκρέτε, άνηκαν πολιτικά στους συντηρητικούς. Αποφοίτησε με μάστερ από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης το 1994, ενώ έχει ένα ακόμα μάστερ από το Κολλέγιο της Ευρώπης στις ευρωπαϊκές σπουδές. 

Έγινε μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος το 1993, ενώ από το 1994 μέχρι το 1997 ηγούνταν της γραμματείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Δανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μετά τη θητεία της στη θέση αυτή, έγινε διεθνής σύμβουλος στη Δανική Συνομοσπονδία Εμπορικών Ενώσεων μέχρι το 1999, οπότε και εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. 

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2005, η Helle εξελέγη για πρώτη φορά στο δανικό κοινοβούλιο, ενώ λίγο αργότερα εξελέγη και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, κερδίζοντας τον αντίπαλό της Φρανκ Γένσεν. Ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011, όταν και κέρδισε τον αρχηγό του Φιλελεύθερου Κόμματος Λαρς Λόκε Ράσμουσεν και εξελέγη πρωθυπουργός της Δανίας, θέση που ανέλαβε στις 3 Οκτωβρίου του 2011. 

Η δανή πρωθυπουργός αποτελεί πρότυπο για πολλές νεαρές στη χώρα της και μάλλον θυμίζει την πρωταγωνίστρια της δανέζικής σειράς Borken. 

Πολλές είναι ωστόσο οι φήμες για τον γάμο της.Είναι παντρεμένη με τον Στίβεν Κίνοκ, γιο του πρώην αρχηγού του Εργατικού Κόμματος Ηνωμένου Βασιλείου Νιλ Κίνοκ. Ο γάμος τους έχει γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της χώρας και πολλές είναι οι φορές που υπάρχουν υπονοούμενα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του συζύγου της πρωθυπουργού της Δανίας. 

Η ίδια δεν δίστασε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν είναι αλήθεια. Είναι τόσο κακόγουστο. Είναι πολύ δυσάρεστο να ακούω ανθρώπους να μιλούν για μας κατ΄αυτό τον τρόπο», είπε. 

Όπως και να έχει, η Helle, αν και δεν έδωσε μεγάλη σημασία στα σχόλια του Τύπου για την… παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, επιχείρησε να δώσει μια εξήγηση θέλησε να δώσει η πρωθυπουργός της Δανίας, η οποία ήταν χωρίς αμφιβολία το πρόσωπο το «σκάνδαλο» στην τελετή. 

Κατά την επιστροφή της στην Κοπεγχάγη, η Helle ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το περιστατικό: «Και οι ηγέτες του κόσμου είμαστε άνθρωποι που έχουν δικαίωμα στη χαλάρωση. Το κλίμα στο στάδιο ήταν τέτοιο που μας έδωσε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε» τόνισε. 

Η αλήθεια είναι ότι η μαραθώνια τελετή στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα είχε περισσότερο την ατμόσφαιρα μιας γιορτής για τα επιτεύγματα του ιστορικού ηγέτη της χώρας, παρά μιας κηδείας σε βαρύ κλίμα. 

Ταυτόχρονα όμως, συνεχίζει απτόητη και η ίδια τα «selfie». Η Helle απάντησε θετικά στο κάλεσμα βουλευτή του Φιλελεύθερου Κόμματος της Δανίας και πρωταθλητή στη σφαιροβολία Χοακίμ Ολσεν, που την πλησίασε στο Κοινοβούλιο και της ζήτησε να βγάλουν μία selfie μαζί. 

Η δανή πρωθυπουργός πόζαρε με ένα τεράστιο χαμόγελο. Ωστόσο, την περίμενε μια έκπληξη καθώς ο βουλευτής της αιφνιδίασε δίνοντάς της ένα φιλί στο μάγουλο την ώρα που πατούσε το κλικ. Η θερμή συνάντηση των δύο, μάλιστα, αναρτήθηκε και στο YouTube, καθώς καταγράφηκε και σε βίντεο με λεζάντα που αναφέρει «Μπορεί να λέτε ό,τι θέλετε, αλλά η Helle έχει χιούμορ και στιλ».


σχετικα αρθρα