Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Σε σύγκρουση μεταξύ των «παπανδρεϊκών» του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του κινήματος μετά την επιστολή των «11» προς τον πρόεδρο του κόμματος με την οποία ζητούσαν σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αν και σχολίασε δηκτικά ότι οι 11 παραβιάζουν ανοιχτές θύρες κατέβασε τους τόνους και προτίμησε να πάρει θέση παρατηρητή σε μία υπόγεια κόντρα που εξελίσσεται μεταξύ των επιμέρους παπανδρεϊκών ομάδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προβεβλημένα στελέχη της κίνησης των 75  αντιδρούν έντονα για την επιστολή των 11 θεωρώντας ότι προσπαθούν τεχνητώς να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αποσπάσουν τον τίτλο των «παπανδρεϊκών» με πολιτικά παιχνίδια.

Οι 75 τονίζουν ότι  η αντιπαράθεσή τους είναι πάντα πολιτική.

Όμως, όπως λένε πίσω από την κίνηση των 11 βλέπουν μία προσπάθεια να δημιουργηθεί εσωτερικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ κι αυτό διότι οι περισσότεροι εξ αυτών γνώριζαν ότι είχε σχεδιαστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος. Ακόμη και στελέχη των 75 που είχαν επικοινωνήσει με την Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν πως τους είχε δοθεί η απάντηση ότι επρόκειτο μέσα στην εβδομάδα που τρέχει να γίνει συνεδρίαση του οργάνου.

"Εμείς δεν κάνουμε τέτοια τερτίπια και όσοι το κάνουν  θέλουν να κλέψουν τις εντυπώσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και να δείξουν ότι είναι οι εκφραστές του παπανδρεϊσμού" λένε αρκετά στελέχη που βρέθηκαν κόντα στον πρώην πρωθυπουργό." Άλλωστε ο Παπανδρέου δεν συμμετέχει και κρτάει αποστάσεις απο τέτοιου είδους κινήσεις" τονίζουν με νόημα.

Την ίδια ώρα η ηγεσία του κόμματος προσπαθεί να βρει εσωτερικούς υποστηρικτές και να κλείσει τα μέτωπα. 

Γι’ αυτόν τον λόγο μόνο τυχαία δεν θεωρείται η πρόταση προς τον Κώστα Σκανδαλίδη να υποστηρίξει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ κατά την κρίσιμη για τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή επί της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σκανδαλίδης αποδέχτηκε την πρόταση αμέσως.

Επίσης μεταξύ των ομιλητών του ΠΑΣΟΚ και... υποστηρικτών του προέδρου θα βρίσκεται ο Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος επίσης δέχτηκε την πρόταση που του έγινε για να μιλήσει για τα υποβρύχια.