Τα κομματικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν πάρει τα κομπιούτερ και προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που παίρνουν στα χέρια τους, για να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αποτελέσματα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα:

Αττική

Στην Αττική, όλα δείχνουν νικητή τον Γιάννη Σγουρό. Έχει συγκεντρώσει 343.792 ψήφους έναντι 292.391 του Βασίλη Κικίλια και εμφανίζεται να έχει τουλάχιστον την ίδια τύχη στην  «δεξαμενή» των 228.115 ψήφων του Γιάννη Δημαρά, ο οποίος προσωπικά και ως παράταξη απέφυγε να δώσει γραμμή. Γραμμή έδωσε όμως ο Καρατζαφέρης, αν και οι Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης (με δηλώσεις στην Παρασκευή &13) διαχώρισαν τη θέση τους μιλώντας για ψήφο κατά συνείδηση. Οι ψήφοι του Γεωργιάδη ήταν 93.937. Προς την κατεύθυνση του Σγουρού κοιτάζει και η Δημοκρατική Αριστερά με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γρ. Ψαριανό (54.480 ψήφους) να δηλώνει καθαρά «θα ψηφίσω Σγουρό». Οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ (Αλ. Μητρόπουλος) είναι 89.036 και αναμένεται να διασπαστούν. Οι Οικολόγοι έχουν 57.750 ψήφους και το ΚΚΕ 206.473.

Πελοπόννησος

Στην Πελοπόννησο, μόλις 2.906 ψήφοι χωρίζουν τον πρώτο Π. Τατούλη από τον δεύτερο Δ. Δράκος ο οποίος έφτασε σε απόσταση αναπνοής αν και στην  αφετηρία βρισκόταν πολύ πίσω. Η δεξαμενή του Τατούλη δείχνει να μην έχει πολλά αποθέματα- ίσως γιατί τον στηρίζουν Ντόρα και ΛΑΟΣ που δεν «ελκύουν» όσους έμειναν έξω από τον δεύτερο γύρο, αλλά και πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Η τάση μετακίνησης ψηφοφόρων της Αργολίδας από τον Τατούλη στον Δράκο μετά την αποχώρηση του συνεργαζόμενου Δ. Σαραβάκου (επί χρόνια νομάρχη στην περιοχή με τη ΝΔ) που συνοδεύτηκε από σκληρές καταγγελίες, δημιουργεί αίσθηση ανατροπής.