Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

«Πάτο» έπιασαν οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου αλλά και του Εργασίας, όπως δείχνουν οι τάσεις τις MRB.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία της κοινωνίας για τα θέματα που οι συγκεκριμένοι υπουργοί διαχειρίζονται: την απασχόληση και την προστασία των εισοδημάτων τους.

Όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Real.gr, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και Χρήστος Σταϊκούρας, «φιγουράρουν» στις τελευταίες θέσεις δημοφιλίας, καθώς συγκεντρώνουν, ο πρώτος το 70% και ο δεύτερος το 58,7% σε αρνητικές κρίσης των ερωτηθέντων.

Στις τελευταίες θέσεις και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με το 54,2% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση να δηλώνει δυσαρεστημένο από το έργο του.

Κατακρημνίζεται και ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με αρνητικές κρίσεις που ξεπερνούν το 51%.

Την ίδια ώρα, στο ερώτημα για τα πιο σημαντικά προβλήματα της χώρας, το δείγμα αναδεικνύει ως πρώτο αυτό της ανεργίας, σε ποσοστό 85,9%!

Ακολουθεί η προστασία του εισοδήματος των πολιτών σε ποσοστό 79,2%, η ανάπτυξη της οικονομίας σε ποσοστό 77,5%, οι εξασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης σε ποσοστό 75,3%, η οικονομική σταθερότητα σε ποσοστό 75,2%, η εξασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου της δημόσιας εκπαίδευσης σε ποσοστό 66,8%.

Τι καταδεικνύουν αυτά τα στοιχεία;

Οι πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει πάρει λάθος πορεία.

Γνωρίζουν ποια είναι τα προβλήματα, πιστεύουν όμως ότι οι αρμόδιοι υπουργοί δεν κάνουν τις σωστές επιλογές προς την επίλυσή τους.

Δηλώνουν με σαφήνεια στον πρωθυπουργό τα δύο πράγματα που του ζητούν να λάβει υπόψη, αποφασίζοντας- το Γενάρη σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- για τις αλλαγές σε κυβερνητικό επίπεδο: αλλαγή προσώπων, αλλαγή πολιτικής.