Γράφει η Γωγώ Κυριαζή

Μία ασυνήθιστη επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, o κ. Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για ζητήματα εφ' όλης της ύλης.

Οι κύριοι Σαμαράς και Παπούλιας γευμάτισαν μαζί, ενώ συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστα Μπούρα, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Γεωργίου και ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Κάρολου Παπούλια Κωνσταντίνος Μπίτσιος. 

Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως ενώ το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή προσδίδει επιπλέον βαρύτητα στη συνάντηση του κ. Παπούλια και του κ. Σαμαρά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ελληνική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να αντισταθεί στις απαιτήσεις της τρόικας και αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από την απόφασή της να καταθέσει τον Προϋπολογισμό του 2014, χωρίς οριστική συμφωνία με την τρόικα, όσο και με το ενδεχόμενο να νομοθετήσει μονομερώς την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου ο κ. Παπούλιας ενημερώθηκε για όλες τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.