Στο ενδεχόμενο των τριπλών εκλογών το Μάιο αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης τονίζοντας ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να διεξαχθούν ακόμα και πριν από τις ευρωεκλογές επισημαίνοντας για τους πλειστηριασμούς ότι «είτε πάμε σε μονομερή ρύθμιση είτε σε συμφωνία με προϋποθέσεις».

Μιλώντας στον Bήμα FM ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε χαρακτηριστικά ότι «υπό προϋποθέσεις υπάρχει η κατηγορηματική διάψευση του πρωθυπουργού και, για να ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα, όπου βλέπει κανείς κατηγορηματικές διαψεύσεις, αρχίζει να ψυλλιάζεται διάφορα πράγματα. Ποια εννοώ προϋπόθεση; Η εκάστοτε προεδρία στην Ε.Ε. στην ουσία είναι οι πρώτοι τρεις μήνες, διότι οι επόμενοι είναι μήνες παρακολούθησης. Εάν βγει, λοιπόν, στα τέλη Μαρτίου η έκθεση της Eurostat για το πλεόνασμα και εάν τότε, για λόγους ψυχολογίας κυρίως, δοθεί ένα μέρος του πλεονάσματος στους ενστόλους και τους συνταξιούχους, ακόμη και μετά τις ευρωεκλογές και ξεκινήσει τότε είτε σε σύνοδο κορυφής είτε σε Eurogroup συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι βλέπω αυτό ως ένα πακέτο με το οποίο η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε τριπλές εκλογές το Μάιο».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν είναι και τόσο θεσμικά σωστό να αποφασίζει μια κυβέρνηση πότε θα κάνει εκλογές με κυρίως κριτήριο τι τη συμφέρει πολιτικά και επειδή ο Σαμαράς είναι ένας πολιτικός που του αρέσουν οι θεσμικές λειτουργίες, δεν με εξέπληξε η κατηγορηματική του διάθεση. Παρά ταύτα, εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο και εάν είχα τη δυνατότητα να εισηγηθώ κάτι τότε, θα έλεγα είτε τριπλές εκλογές το Μάιο είτε και νωρίτερα ακόμα να γίνουν οι εκλογές. Ενδεχομένως αυτό να είναι συμφερότερο για τη Ν.Δ., αλλά δεν το βλέπω έτσι. Ανήκω στους μετριοπαθείς, αλλά ενδεχομένως να μην ήμουν τόσο κατηγορηματικός στην άποψη αυτή αν είχα πεισθεί ότι υπάρχει, όπως γίνεται στις δημοκρατίες, σοβαρή και εναλλακτική πρόταση».

«Θα μου επιτρέψετε να πω ότι – μπορεί να κάνω λάθος και κάποιοι θα διαφωνήσουν και θα τους δυσαρεστήσω – τέτοια εναλλακτική πρόταση δεν υπάρχει και θυσιάζεις έτσι τη θεσμική λειτουργία για να κάνεις ένα γενικότερο καλό» πρόσθεσε.

Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είπε πως «θα βάζουμε φόρο στα αστικά ακίνητα; Κατά την άποψή μου είναι όχι ότι δεν μπορούμε (να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή), αλλά ότι δεν θέλουμε. Κάποτε θα πρέπει να αρχίσουμε να θέλουμε».

Για τους πλειστηριασμούς ο βουλευτής της ΝΔ είπε «ή θα προχωρήσουμε σε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, διότι η τρόικα έχει αποδεχθεί την παράταση του ενός χρόνου με την προστασία και έχει ανέβει στις 140.000 αντικειμενικής αξίας, αλλά σε εμάς δεν αρκεί αυτό, ή θα προχωρήσουμε σε μια ρύθμιση για δύο έτη που θα παραμείνει στη ουσία μέχρι το 2015 ο νόμος Κατσέλη και τα 200.000 ευρώ και μέχρι τότε θα έχει γίνει η απαραίτητη ρύθμιση και διεργασία για να πάμε, πιθανώς, στο ιρλανδικό μοντέλο. Αυτό είναι μια δέσμευση και του Σαμαρά και είναι μια ρύθμιση προς τη σωστή κατεύθυνση. Επομένως, είτε πάμε σε μονομερή ρύθμιση είτε σε συμφωνία με προϋποθέσεις. Το βάρος έχει πέσει τώρα στην αμυντική βιομηχανία, το οποίο θεωρείται προαπαιτούμενο για την εκταμίευση του 1 δις και επομένως θα κλείσει το θέμα. Δεν επειγόμαστε τόσο και μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία, αλλά όσοι έχουν την πρώτη κατοικία και ανήκουν στους μη έχοντες, να μην έχουν καμία μα καμία αμφιβολία ότι θα προστατευθούν. Δεν θα μου ερχόταν άσχημα, πάντως, να μη συμφωνήσουμε ως την Παρασκευή. Απλώς θυμίζω ότι οι τροϊκανοί ξεκίνησαν από τους έξι μήνες και πήγαν στο χρόνο, ξεκίνησαν από 100.000 και πάνε στις 140.000. Άρα, άμα στηλώνεις τα πόδια, έχεις αποτέλεσμα».