Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΠΑΣΟΚ για την Τετάρτη, καθώς θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική με θέμα τα υποβρύχια.

Όπως λένε και κυβερνητικές πηγές, το βάρος της συζήτησης θα το σηκώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος άλλωστε είχε προκαλέσει τον κύριο Τσίπρα για μονομαχία ήθους.

Σύμφωνα, με όσα έχει δημοσίως πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη αναμένεται να προβεί σε αποκαλύψεις για τα συμφέροντα, που όπως έχει υποστηρίξει ο κος Βενιζέλος, εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή και θα αποτελέσει την πρώτη δοκιμασία για την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθεί η ψήφιση του φόρου ακινήτων όπου είναι ανοιχτό το τι ακριβώς θα κάνει ο Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσει και βεβαίως την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος όπου αναμένεται να ειπωθούν πολλά.

«Κρατήστε μικρό καλάθι» έλεγε στο newpost στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , αναφερόμενος στα εσωκομματικά.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως τελικά η φασαρία με τους 11 δε θα έχει κάποιο άμεσο αποτέλεσμα.

Πάντως στόχος αρκετών στελεχών είναι να οδηγήσουν τον κύριο Βενιζέλο σε απολογισμό μετά τις ευρωεκλογές και εκεί να κριθεί αν θα οδηγήσει εκείνος το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές ή όχι.

Όλα αυτά βεβαίως αν δεν μεσολαβήσει κάποιο σοβαρό «ατύχημα» πρώτα στην κυβέρνηση και μετά στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως που κάποιοι προσπάθησαν να τον εμπλέξουν στις τελευταίες εσωκομματικές διεργασίες δεν ασχολείται και παρακολουθεί σιωπηλός και από μακριά τα τεκταινόμενα.