Συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη απέστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, για την επανεκλογή του.

Ο κ. Βενιζέλος ωστόσο επισημαίνει ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνει αναφορά στο μείζον θέμα της συσπείρωσης της Αριστεράς αλλά δηλώνει ανοικτός στον διάλογο τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό.

«Αγαπητέ Φώτη, σε συγχαίρω για την επανεκλογή σου ως Προέδρου της ΔΗΜΑΡ από το συνέδριο του κόμματος σας που ολοκληρώθηκε χθες. 

Ο κοινοβουλευτικός και γενικότερα ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αφορά τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και ως εκ τούτου υπερβαίνει τα στενά όρια της κομματικής πολιτικής. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείς απόλυτα και σε αυτή τη διάσταση της θέσης σου. 

Δεν είναι τώρα η στιγμή να κάνω οποιαδήποτε αναφορά στο μείζον ζήτημα της συσπείρωσης της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Οι σχετικές αποφάσεις του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ απευθύνονται στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και θα αξιολογηθούν από αυτήν. 

Θεωρώ πάντως ότι ο διάλογος μεταξύ μας είναι πάντα ανοικτός τόσο σε προσωπικό επίπεδο ως διάλογος μεταξύ παλιών φίλων όσο και εξ ονόματος των κομμάτων μας που μοιράζονται μαζί με τα αλλά κόμματα του συνταγματικού τόξου την ιστορική ευθύνη της διαφύλαξης των θεσμών της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και της ασφαλούς και οριστικής εξόδου της πατρίδας μας από τη κρίση» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.