Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, είπε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.Ο κ. Στουρνάρας, χωρίς να διευκρινίσει, δήλωσε ότι υπήρξε πρόοδος στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

«Δεν έχει υπάρξει συμφωνία ακόμα. Θα αποφασίσει αύριο το Eurogroup και θα ξέρουμε αύριο το βράδυ. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να την πάρουμε τη δόση αύριο» υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σε ερώτηση για τα ΕΑΣ και ειδικά για το εάν έχουν αποφασιστεί  απολύσεις για τους εργαζόμενους ή εθελούσια έξοδος, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τίποτα και τόνισε ότι πρώτα να υπάρξει συμφωνία.

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό περιορίστηκε να πει ότι τον ενημέρωσε για την πρόοδο των συνομιλιών.

Ωστόσο όταν ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να απαντήσει για τον  εάν υπάρχει πρόοδος, στο θέμα των πλειστηριασμών ή  θα προχωρήσει η Κυβέρνηση σε μονομερή νομοθέτηση, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε λακωνικά ότι «υπάρχει πρόοδος».

Λακωνικός ήταν και στο ερώτημα για το εάν έχουν καταλήξει κάπου με τον πρωθυπουργό, όπου ο κ. Στουρνάρας είπε «βεβαίως και έχουμε καταλήξει» χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.