Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και την τρόικα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Euronews. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα έφτασε σε «αναξιοπρεπή θέση, με τον πρωθυπουργό να μην μπορεί να αποφασίσει τίποτα μόνος του, όπως και η κυβερνητική πλειοψηφία, αν δεν ρωτήσει κάποιους δευτεροκλασάτους υπαλλήλους της τρόικας που πολλές φορές υποδεικνύουν σχιζοφρενικές επιλογές».

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το left.gr, επέμεινε στην πρόταση για ευρωπαϊκή διάσκεψη με αντικείμενο τη διαγραφή του χρέους, τονίζοντας ότι πρόκειται για «μία βιώσιμη και επωφελής πρόταση» για τους ευρωπαίους φορολογούμενους. 

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν ανέφερε ότι πρόκειται για «μία μεγάλη πρόκληση για μένα προσωπικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματικότητα είναι ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα επηρεάζονται από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και το αντίστροφο.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη επηρεάζονται από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Οπότε μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για τους λαούς της Ευρώπης, μία πέτρα που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και θα δώσει την ευκαιρία για μια μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη».