Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας καταδίκασε ως "βάρβαρη" και "ανίερη" τη δολοφονία οικογένειας Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη και συνέστησε ψυχραιμία και αποφυγή μονομερών ενεργειών που υπονομεύουν τις προοπτικές της ειρήνης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονία πενταμελούς οικογενείας Ισραηλινών μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στους οικείους τους. Η δολοφονία παιδιών στον ύπνο τους είναι πράξη ανίερη και βάρβαρη, που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι δολοφόνοι πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι προσπάθειες για την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή πρέπει να συνεχισθούν με ψυχραιμία. Είναι απαραίτητη η επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας και η αποχή από μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν τις προοπτικές της».

Υπενθύμισε επίσης ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα των εποικισμών είναι γνωστές. Είναι θέσεις που υπαγορεύει με ξεκάθαρο τρόπο το Διεθνές Δίκαιο. «Οποιαδήποτε πράξη βίας όμως, εναντίον αμάχων, είναι καταδικαστέα, από όπου και εάν προέρχεται».

Σημειώνεται ότι η δολοφονία της ισραηλινής οικογένειας έγινε σε εβραϊκό οικισμό κοντά στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης.