Για ακραία κυβερνητική αντικοινωνιική αναλγησία κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας την απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ να διαγράφονται από τα μητρώα του οι άνεργοι, που δεν αποδέχονται την «πρόσληψή» τους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι «η απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ να διαγράφονται από τα μητρώα εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού όσοι άνεργοι δεν αποδέχθηκαν την «πρόσληψή τους» σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είτε με 490 είτε με 400 ευρώ το μήνα και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους είναι μνημείο ακραίας κυβερνητικής αντικοινωνικής αναλγησίας, πολιτικά παράλογη, αλλά και παράνομη, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο νόμο που διέπει τη λειτουργία του ΟΑΕΔ (νόμος 1545/85)». 

Καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από τον Υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα, ώστε αυτή η απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ να ακυρωθεί, διαφορετικά αναλαμβάνει ολόκληρη την πολιτική ευθύνη για ένα ακόμα μέτρο οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης των ανέργων και των οικογενειών τους».