Στα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, και με τίτλο «H άκρα αριστερά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα», αναφέρεται με δημοσίευμά της η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με τις οποίες, «το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 22% των ψήφων και είναι για πρώτη φορά το μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας. Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, διάφορα μαρξιστικά και περιβαλλοντολογικά κινήματα» σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Η Νέα Δημοκρατία, το συντηρητικό κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, λαμβάνει το 21% των ψήφων, ενώ τρίτο κόμμα είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή με 9%. Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, που ήταν επί πολλά χρόνια το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, δεν καταφέρνει να πάρει ούτε το 5% το ψήφων. Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην Κυβέρνηση Σαμαρά».

Όπως αναφέρει ο ολλανδική εφημερίδα, «οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι δύσκολες και η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη (27%). Η κυβέρνηση επιδιώκει για το επόμενο έτος ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,6%. Η Αθήνα προσπαθούσε να πείσει τους τελευταίους μήνες την τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, ύψους 1 δισ. ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η τρόικα που αναχώρησε από την Ελλάδα την Δευτέρα, ανέφερε ότι υπάρχει "μικρή πρόοδος"» συμπληρώνει η εφημερίδα.